25.10.2017

Päivän kuva: Nosta tassua Škoda Karoq!

Škoda Karoq päivän kuva

Jos odotetun uutuuden takaluukussa lukee 4x4 niin täytyyhän sitä vähän testatakin.

Muinainen latinankirja väitti sitä saareksi ja sitä se myös on: Škoda Karoqin kansainväliset koeajot järjestettiin Sisiliassa. Erityisesti saaren vuoriseuduille ajellessa pikitie vaihtuu nopeasti rosoisempaan menemiseen, joka tarjoaa mahdollisuuksia myös katumaasturin kykyjen testaamiseen. Oliivipuiden katveessa Karoq osoittikin asianmukaista pätevyyttä nelivetoversiona – ainakin jos tulkitsee soratien linjoja hiukan vapaasti.

Karoqin maavara on 183 millimetriä ja uuden tsekkiläisen saapumiskulma on 19,9° ja jättökulma 27,8°. Ennen kuin innokkaimmat ilmoittavat katumaasturinsa käytöskouluun mainittakoon, että pidempiaikaista pysäköintiä kuvanmukaiseen tassuasentoon ei voi suositella, sillä sähköinen käsijarru epäili asioiden olevan hölmösti.

Sisilia maisema Škoda Karoq

Sisilia puolestaan on Välimeren suurin saari, jonka väestö on hiukan Suomea pienempi. Puolipakollisten Kummisetä-fiilistelyiden ohessa havahtuu nopeasti, että saari on kuin onkin hiukan erilainen moniin Välimeren alueisiin verrattuna.

Karun kaunis Sisilia on tunnettu tulivuori Etnasta ja saari onkin sangen hedelmällinen. Tärkeimpiä sisilialaistuotteita ovat juuri oliivit, viinit, mantelit, appelsiinit ja sitruunat. Saarella vierailevan kannattaa muistaa myös saaren pitkä historia, joka näkyy kaupunkien museokohteissa.

Sisilia maisema Škoda Karoq

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat