1.3.2024

Päivän kuva: varo heräteostoksia – tarttuuko pian ruokakaupasta mukaan uusi auto?

Autokauppa muuttuu jatkuvasti yhä helpommaksi. Jyväskylässä uuden auton voi ostaa vaikkapa ruokaostosten yhteydessä.

Autokauppa on kokenut viime vuosina suuria muutoksia. Tänä päivänä ei ole enää mitenkään poikkeuksellista, että autoja saatetaan ostaa jopa täysin näkemättä etämyyntinä verkkokaupan, sähköpostin tai puhelimen kautta, jolloin ostaja ostaa auton usein suoraan kotiovelle tuotuna. Tällöin asiakaskokemuksesta jää puuttumaan varsinainen autoliikkeessä vierailu.

Enää autoliike ei välttämättä tarkoita automaattisesti sijaintia syrjäisellä teollisuusalueella, jonne saapuminen edellyttää yleensä omaa autoa. Siinä missä ennen ostaja joutui menemään autokaupoille autoliikkeen luo, nykyään autoliike voi tulla eri tavoin myös ostajan luo.

Seppälän Citymarketin yhteydessä olevassa liikkeessä oli esillä Cupran malleista Born ja Formentor.

Yksi tuoreimmista erikoisuuksista löytyy Jyväskylän Seppälästä, jossa helmikuun alussa paikallisen Citymarketin yhteyteen aukesi Cupra-liike. Liikkeen sijoittaminen juuri Citymarketin yhteyteen ei ole sinällään yllätys, sillä Cupran takana oleva K-auto ja Citymarket kuuluvat molemmat Keskoon.

Pienikokoinen, mutta näyttävällä sijainnilla kassojen välittömässä läheisyydessä varustettu Cupran näyttely- ja liiketila, eli Cupra Corner on toteutettu Cupra Garage-konseptin mukaisesti. Moottori tutustui Cupra Garage -konseptiin elokuussa, jolloin ensimmäinen brändimyymälä avattiin Vantaalle.

Sittemmin Cupra on avannut vastaavanlaisen myymälän myös Ouluun. Vuoden 2024 puolella suunnitelmissa on avata jopa seitsemän toimipistettä ympäri Suomen. Toistaiseksi Jyväskylän Seppälässä sijaitseva Citymarketin yhteydessä oleva liike on ainoa Suomessa. Tämä on kuitenkin tärkeä avaus koko K-autolle.

Cupra Corner ja Cupra Garage on suunniteltu Cupran mukaan heijastamaan brändin syvintä ydintä ja DNA:n ainutlaatuisuutta, hienostuneisuutta ja suorituskykyä. Lisäksi molempien perustana on brändin vahva identiteetti, joka keskittyy muotoiluun ja materiaaleihin, joista merkittävimpiä ovat puu, teräs ja kupari.

- Haluamme haastaa perinteistä automyymäläkonseptia. Jyväskylän liikkeen sijainti heti hypermarketin yhteydessä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden tutustua Cupraan vaikka arkisen kauppareissun yhteydessä, K-Auton Cuprasta vastaava liiketoimintajohtaja Jukka Kiuru totesi myymälän avauksesta.

Jyväskylän liikkeessä on näytillä ja koeajettavissa kaksi Cupra-mallia, jotka ovat automerkin suosituimmat mallit Born ja Formentor. Lisäksi Jyväskylässä on mahdollista päästä koeajamaan myös Leon Sportstourer ladattavana hybridinä.

Autoliikkeen ilmestyminen päivittäistavarakaupan yhteyteen näytti herättävän ohikulkijoiden huomion.

Teksti ja kuvat: Rikhard Wacker

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat