14.4.2022

Päivittynyt BMW X7 ennakoi viirusilmillään tulevaa 7-sarjaa

BMW X7

BMW:n kolossaalinen lippulaivamaasturi on herättänyt muotoilullaan tunteita aina, ja nyt varmaankin vielä enemmän. Myös ulkokuoren alla on maltillisia uudistuksia.

Lähdetään siitä, että yllätyksettömyydestä BMW:tä ei voi syyttää. Sellaisista syytöksistä baijerilaisvalmistaja on sataprosenttisesti vapautettu. Kun maskia ei ilmeisesti enää voi tai kannata X7:n kohdalla suurentaa, lähdetään sitä korostamaan keulassa aikaisempaa pienempien ajovalojen kautta.

Tulevan 7-sarjan edustusmallista taannoin nähdyistä tiiserikuvista paljastuivat hyvin samantyyppiset ajovalot. Kahteen osaan erotetuissa lyhdyissä ideana on, että päiväsaikaan syntyy vaikutelma siitä, kuin vain ylemmät viirumaiset led-valot olisivat olemassa. Ylempiin umpioihin sijoittuvat huomiovalot sekä vilkut. Alemmat umpiot ovat päiväsaikaan tarkoituksella melko huomaamattomat. Niihin kuuluvat lähi- ja kaukovalot. Ratkaisulla on saavutettu vihainen keulailme, mikä on nyt erittäin trendikästä.

BMW X7

Myös takavalot ovat kokeneet päivityksen, ja maski hohtaa nyt pimeässä Iconic Glow -toiminnolla.

BMW X7

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uudistuksia sinne ja tänne

Valinnaisiin M Sport- sekä M Sport Pro -paketteihin kuuluu monia ulkoisia elementtejä, jotka korostavat urheilullisia piirteitä. 23-tuumaiset monsterivanteet lienevät myös ainakin jonkun mielestä urheilulliset, ja sellaisia tarjotaankin nyt ensi kertaa tehdasvarusteena. Perusvannekoko on edelleen vaatimattomat 20 tuumaa.

BMW X7

Teknologiapuolelle uutuutena on tullut aiempaa kehittyneempi törmäysvaroitin. Ovien avausvaroitin on puolestaan täysin uusi varuste, ja tarkoitettu varoittamaan vaaratilanteista nimen mukaisesti ovia avatessa. Niin ikään useat erilaiset pysäköintiavustimet ovat päivittyneet. Käyttäjäkokemus puolestaan nojaa BMW iDrive -käyttöjärjestelmään BMW Curved Display -kosketusnäytöllä, jossa yhdistyvät 12,3 tuuman infonäyttö sekä 14,9 tuuman ohjausnäyttö.

BMW X7

Mukavuusistuimet ovat tästä lähtien edessä vakio, keskiriville ne saa lisävarusteena. Sisätiloja on uudistettu myös valaistuksella, uudelleen muotoilulla vaihdevalitsimen vivulla sekä puukoristeilla.

Vähintäänkin mielenkiintoiseen suuntaan uudistunut X7 tulee meikäläisille markkinoille elokuussa.

BMW X7
Malliston kruunu X7 M60i

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: BMW

Lisää aiheesta

Luetuimmat