27.8.2021

Piirrokset pöydälle – tässä hahmottuu tuleva Kia Sportage

Kia Sportage 2022 Europe – tuleva Sportage SUV

Eurooppaan tuleva Kia Sportage on sittenkin aiemmin julkaistua versiota pienempi. Saimme käsiimme pikkaisen paljastelevia piirroksia ja lisätietojen hippusia.

Kian katumaasturin Eurooppaan tulevasta versiosta nähtiin nyt ensimmäiset piirroskuvat. Itse kyseinen tuleva Sportage julkistetaan varsin pian.

Osa saattaa ihmetellä uutista, sillä johan me julkaisimme viidennen sukupolven Kia Sportagen. Tuo kyseinen malli ei kuitenkaan tule ollenkaan myyntiin Eurooppaan, kuten uutisessa kerroimme. Sen sijaan Euroopassa nähdään oma vuosimallin 2022 Sportage, josta me nyt saimme hieman mielenkiintoista lisätietoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Eurooppaan tuleva Sportage

Tämä tuleva Kian malli on merkityksellinen, sillä kyseessä on ensimmäinen erityisesti Eurooppa varten suunniteltu Kian katumaasturi, tai toisin SUV. Eurooppaan tuleva Sportage on hieman pienempi kuin aiemmin julkistettu malli, joka auttaa erityisesti Keski-Euroopan ahtaammissa olosuhteissa. Suomessa asialla lienee väliä vain harvalle Helsingin keskustassa asuvalle autoilijalle – muualla on tavallisesti vähemmän ahdasta.

Saapuessaan Sportage tulee haastamaan juuri julkaistun Nissan Qashqain sekä esimerkiksi sisarmerkin Hyundai Tucsonin ja saksalaisjätin Volkswagen Tiguanin. Vaikka nämä luonnostelmat ovat tietenkin aina kaukana tuotantomallista, suuntaa Sportage selvästi edeltäjäänsä uskaliaammalle uralle. Näitä on sitä paitsi käytettävä arviointiin, sillä muutakaan ei ole.

Uusi rohkea keula toistaa muun muassa EV6-sähköautossa nähtyä bumerangia uudella tavalla. Keulamaski on erittäin leveä jatkuen aina valojen reunaan asti. Myös maskin alla olevat ilmanottoaukot näyttävät massiivisilta.

Valtavat vanteet tuskin tulevat tuotantoon, sillä tältä osin luonnostelmat harvoin vastaavat todellisuutta. Muuten muotojen pääpiirteiden soisi toistuvan ja ehkä jopa vanteiden muotoilu voi seurata hieman maltillisemmassa koossa aina kauppoihin asti.

Ovien ikkunalinja ja sen terävä leikkaus c-pilariin on näyttävä yksityiskohta. Samaa erittäin terävää muotoa toistetaan myös takavaloissa. Korkealle nostettu takaluukun kantti ja kapeat led-ajovalot ovat hento häivähdys EV6-sähköautosta, mutta muuten yhtäläisyydet jäävät vähiin.

Kylkilinjasta tulee itse asiassa mieleen enempi viistoperä kuin kömpelö katumaasturi, mutta osansa tästäkin kuulunee piirroksen olemattomalle maavaralle ja valtaville vanteille. Todellisuudessa uutuus tullee seisomaan korkeammalla.

Mitään täyssähköautoa on turha odottaa, sillä sitä puolta hoidetaan uusilla malleilla. Sportage luottanee tutumpiin voimalinjoihin, joita voi arvailla ja vakoilla konsernisisaruksen Tucsonin puolelta. Lataushybridikin lienee siis tulossa.

Odotus ei ole enää pitkä, sillä Kia on luvannut julkistaa Eurooppaan tulevan Sportagen syyskuun 1. päivä. Myynninkin odotetaan alkavana vielä tämän vuoden puolella, mutta toimitukset alkanevat vasta ensi vuonna vuosimallin 2022 mukaisesti.

Kuvat ja lähde: Kia

Luetuimmat