Volkswagen Tiguan R-line

Ajoneuvot Koeajo 24.3.2021

Koeajo: tuore Volkswagen Tiguan osoittaa, että diesel ei ole mikään ongelma

Dieseleistä on tullut viime vuosina epämuodikkaita, mutta Volkswagen Tiguan saa epäilemään trendin mielekkyyttä. Hyvää: vaivattomuus, tilat, kulutus. Huonoa: hipaisukytkimet ohjauspyörässä.

Volkswagen Tiguan R-line

Volkswagen Tiguan sai kasvojenkohotuksen jo viime kesänä, mutta otsikoissa on keskitytty Tiguan R:n ja ladattavan Tiguan eHybridin mahdollisuuksiin. Mallistoon kuuluu kuitenkin edelleen myös tavallisempia polttomoottorimalleja.

Volkswagen Tiguan R-line

2.0 TDI, seitsenvaihteinen DSG ja 4Motion-nelivetojärjestelmä kuulostavat perinteiseltä yhdistelmältä, mutta ne tarkoittavat myös vaivatonta etenemistä tien polanteiden ja huonon kelin keskellä. Kuljettajalle auto näyttäytyy erinomaisen rauhallisena. Vaikka toimintamatka ei aivan legendaarisimpien dieseleiden tavoin kata koko Suomea, pääsee tankillisella pitkälle ja hyvän matkaa myös takaisin.

Hipaisukytkimiä, mutta vain huipulla

Sisällä matkustamossa asiat ovat melko tutusti, joskin Volkswagenin harmillinen hipaisukytkimin varustettu ohjauspyörä on hiipinyt myös Tiguaniin. Alemmilla varustetasoilla hipaisupinnat on kuitenkin korvattu vielä painikkeilla. MIB 3 -tietoviihdejärjestelmä muistuttaa aiempia järjestelmiä, eikä kärsi esimerkiksi uuden Golfin ärsyttävyyksistä.

Ulkoisesti Tiguanin päivitykset ovat sangen vähäiset jopa sinänsä näyttävänä R-Linenä, mutta keulalle saatavat IQ.Light -led-matriisivalot valaisevat sangen hyvin.

Volkswagen Tiguan R-line

Tiguan on Volkswagen-malliston uusimpia menestystarinoita, mutta nähtäväksi jää, miten tiikerin ja leguaanin risteymä pärjää jatkossa sähköisten ID-mallien vyörytyksessä. Juuri nyt Tiguan on kuitenkin huippuvedossa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat