17.7.2016

Porsche 918 Spyder takaisinkutsun kohteena – siis mun vasen vai sun?

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder on huikea hybridihyperauto, mutta edes asema malliston huipulla ei suojaa kokoamisohjeiden painovirheeltä.

Porschen eeppinen hybridihyperauto 918 Spyder on saanut takaisinkutsun, ja vaikka virheiden tekeminen ei ole kovin saksalaista, on hienoa nähdä miten suoraselkäisesti yhtiö on suhtautunut asiaan. Stuttgartilaisvalmistaja on nimittäin havainnut, että 918:n kokoamisohjeissa oli virheen vuoksi ilmoitettu turvavyön ja turvavyökelan kiinnittämiseen käytettävät ruuvit väärässä järjestyksessä. On siis viime kädessä asentajien ammattitaidosta kiinni, ovatko ruuvit menneet oikein vai väärin.

Nyt kaikki 918 valmistettua autoa tarkastetaan varmuuden vuoksi, sillä kyse on kuitenkin turvalaitteisiin liittyvästä epäselvyydestä. Riskinä on, että väärinpäin asennetut ruuvit estävät turvavyölaitteiston oikean toiminnan. Mikäli vääriä asennuksia havaitaan, korvataan kertakäyttöiset ruuvit uusilla, oikeanlaisilla ruuveilla. Porschen mukaan se on tehnyt takaisinkutsusta turvallisuuteen liittyvän, jotta kaikki ajoneuvot saadaan varmasti ohjelman piiriin.

Nähtävästi siis myös painovirhepaholainen piilee yksityiskohdissa.

Lähde ja kuva: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat