20.8.2021

Porsche vihjaa tulevasta julkaisusta – täyssähköinen Boxster vai Macan?

Porsche Newsroom Instagram – täyssähköinen Boxster?

Onko tässä tuleva täyssähköinen Boxster? Vai sittenkin Macan? Porsche paljastaa vastauksen muutaman viikon päästä Münchenin autonäyttelyssä.

Porsche paljasti pienen kuvan 7. syyskuuta alkavassa Münchenin autonäyttelyssä tapahtuvasta julkistuksestaan. Täyssähköinen Boxster lienee parhaita arvauksia, jonka suuntaan muun muassa ajovalojen muoto ja moottoriurheilun mainitseminen johdattelevat. Toisaalta täyssähköinen Porsche Macan on tiettävästi hyvin lähellä, mutta kerromme miksi Boxster EV vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisemmältä tulemalta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Täyssähköinen malli

Porsche Newsroom aloitti Instagramin puolella kiusoittelun Münchenin autonäyttelyn tulevasta julkistuksesta, jonka päivämääräksi kerrotaan 6. syyskuuta. Toistaiseksi tiedämme hyvin vähän, mutta aihe on eittämättä mielenkiintoinen.

Ainoa julkaistu kuva paljastaa ajovalon muodon, josta tulee välittömästi mieleen täyssähköinen Porsche Taycan. Näin ollen täyssähköinen tuote olisi looginen johtopäätelmä.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vihjaus sähköisyydestä. Porsche kertoi kuvan yhteydessä kyseessä olevan tulevaisuuteen tähtäävästä mallista. Vaikka tämä ei ole mikään tae täyssähköisyydesta, tuntuisi mikään muu tässä kohti varsin erikoiselta tai ainakin yllättävältä.

Vaikka auton voimalinjan oletettaisiin olevan täyssähköinen, on auton mallia hankalampi arvata yhden ajovalon perusteella. Ensimmäinen looginen ajatus olisi suunnannut sähköisen Macanin suuntaan, sillä sen tiedetään olevan lähellä. Piirteiden tutkiminen sekä tekstin kertaaminen johdattaa kuitenkin toisaalle.

Täyssähköinen Boxster?

Kuvassa näkyy nimittäin ajovalon alla sijaitseva suuntavilkku, jonka sijoittelu itse asiassa vastaa ensimmäisen sukupolven (986) Boxsterin vastaavaa. Muoto on toki täysin erilainen.

Toinen keskimoottoriurheiluauton sähköistyksen suuntaan vihjaileva piirre löytyy kuvan ala- ja yläreunoista. Kyseessä saattaa olla optinen harha, tai tahallaan tehty harhautus, mutta kuvan perusteella keula näyttäisi kovinkin lyhyeltä.

Tämän lisäksi teksti: "celebrating the world premiere of a future-oriented concept study on 6 September" johdattelee samaan suuntaan. Muotoilututkielma (Concept Study) viittaa ennemmin Boxsterin kuin jo käytännössä varsin tuotantovalmiin Macanin suuntaan. Varsin sopivasti ajoituskin osuisi kohdalleen, sillä valmistaja on jo aiemmin lupaillut täyssähköistä Boxsteria ja Caymania ensi vuodelle.

Itse asiassa Stuttgartissa kokeiltiin jo vuonnna 2011 Boxster E -konseptia ja kyseinen auto on sen jälkeen liikkunut runsaasti lähialueiden kaduilla tieliikenteessä. Silloin valmistaja totesi tuotteen liian painavaksi ja ehkä myös kalliiksi valmistaa, mutta ehkä noin kymmenen vuotta myöhemmin ajat ovat muuttuneet riittävästi.

Osa mielenkiintoa kohdistuu perusrakenteeseen, sillä viime vuonna valmistaja kertoi sähköurheiluautojen käyttävän omaa uutta perusrakennetta. Tämä olisi siis eri kuin PPE, jolla seuraavan sukupolven Macan tulee perustumaan.

Jos Porsche pystyy tarjoamaan saman ajokokemuksen sähköisessä urheiluautossa kuin Boxsterin polttomoottoriversiossa, niin olemme jo innoissamme. Näin se on nimittäin ainakin luvannut tehdä.

Lähde ja kuvat: Porsche

Luetuimmat