23.12.2015

Puoli miljoonaa Defenderistä – erikoisyksilö huutokaupattiin Lontoossa

Kahdesmiljoonas klassikkomaasturi meni Qatariin.

Vajaan seitsämänkymmenen vuoden aikana Land Rover on valmistanut yli kaksi miljoonaa Defenderiä. Yhtiö juhli merkkipaalua erikoisyksilöllä, joka myytiin huutokauppatalo Bonhamsin järjestämässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa joulukuussa. Kahden miljoonan lukuun kuuluvat Defenderin lisäksi myös alkuperäiset Series-mallit aina vuodesta 1948 alkaen.

Bonhamsin vasara heilahti lopulta 400 000 punnan (550 463€) kohdalla. Perusmalliin verrattuna noin 17-kertainen kauppahinta toi qatarilaisen ostajan autotalliin hopeanharmaan muistoyksilön, joka on koristeltu erilaisin muistolaatoin. “No 2,000,000” -laatta ja kirjailut eivät vaatine lisäselvitystä, minkä lisäksi autosta löytyy sen julkkiksilla varustetun kokoajaporukan allekirjoitukset. Esimerkiksi auton renkaat asensi seikkailuista ja meemeistä tunnettu Bear Grylls.

Näiden lisäksi toistuvana teemana koristeluissa on Red Wharf Bay, joka esiintyy karttoina niin istuimissa kuin vasemman etulokasuojan muistolaatassa. Paikka on merkille tärkeä, sillä Walesin Angleseyn saarella sijaitsevan lahden rantahiekkaan Maurice Wilks luonnosteli Land Roverin muodon ensimmäistä kertaa. Muistolaatan sanotaan viittaavan myös auton alumiiniseen rakenteeseen, joka juontaa juurensa sotavuosien jälkeiseen materiaalipulaan.

Myös auton rekisteritunnus on nyökkäys menneisyyteen. S90 HUE muodostuu yhtiön mukaan valmistuspaikka Solihullista ja 90 tuuman akselivälistä, HUE:n viitatessa ensimmäisen esituotanto-Land Roverin rekisterinumeroon HUE 166.

Autosta saadut tulot käytetään Born Free -villieläinjärjestön ja Punaisen Ristin kansainvälisen keskusjärjestön hyväksi.

Nykyisen Land Rover Defenderin valmistus päättyy tammikuussa 2016, ja sen seuraajasta tiedetään vain, että se tulee olemaan merkittävästi erilainen.

Lähde: Bonhams, kuvat: Bonhams

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat