9.12.2022

Sähköautojen lataushinnat laskivat arvonlisäveron alennuksen vuoksi

Eduskunta hyväksyi lain arvonlisäverolain väliaikaisesta muutoksesta ja tämä on näkynyt sähköautojen lataushinnoissa joulukuun alusta alkaen.

Eduskunta hyväksyi lokakuussa lain arvonlisäverolain väliaikaisesta muutoksesta. Tämä on näkynyt joulukuun alussa sähköautojen lataushinnoissa, kun monet sähköautojen latausta tarjoavat toimijat ovat siirtäneet arvonlisäveron alennuksen suoraan sähköautojen lataushintoihin. Määräaikaisen lakimuutoksen tavoitteena on hillitä kotitalouksien energiakustannuksia.

Esimerkiksi K-Latauksen perus- ja suurteholatauksen hinnat laskevat sähkön arvonlisäveron alennuksen vuoksi.

K-Latauksen peruslatauksen hinta on joulukuun alusta alkaen ollut 0,22 euroa/kWh ja 0,02 euroa/min kahden tunnin latauksen jälkeen. Suurteholatauksen hinta on joulukuun alusta alkaen ollut 0,32 euroa/kWh sekä 0,20 euroa/min 45 minuutin jälkeen. Molempien latausvaihtoehtojen hinta on laskenut aiemmasta 0,03 euroa kilowattitunnilta.

Myös Helen on alentanut sähköautojen lataushintoja. Helen kertoo tiedotteessaan, että hinnat muuttuvat kaikissa Helenin julkisissa latauspisteissä ja ovat voimassa vuoden 2023 huhtikuun loppuun saakka. Helenin muuttuneet hinnat voit lukea täältä.

Recharge kertoo myös tiedotteessaan, että samalla kun hintoja päivitettiin Recharge-asemilla vastaamaan kohonneita sähkökustannuksia, Recharge-asemilla siirryttiin oikeudenmukaisempaan kilowattituntiperusteideen hinnoitteluun, jossa maksetaan ladatusta energiamäärästä eikä latausasemalla vietetystä ajasta.

Pikalatureiden hinnat pysyivät Recharge-asemilla ennallaan säännöksiin liittyvistä syistä. Rechargen uudet hinnat voit tarkistaa täältä.

Lähteet: Helen, K-lataus, Recharge

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat