24.5.2020

Sähköinen BMW iX3 pysyy aikataulussa – valmistus alkaa kesällä

BMW iX3

Koronaviruksesta huolimatta BMW iX3:n valmistelut sujuvat aikataulussa. Baijerilaisten täyssähköinen katumaasturi pääsee tuotantolinjalle näillä näkymin kesällä.

BMW:n toimitusjohtaja Oliver Zipse kertoi sijoittajille vuotuisen yhtiökokouksen yhteydessä, että koronaviruksesta huolimatta sähköinen katumaasturi iX3 on aikataulussaan. BMW iX3:n valmistus tapahtuu merkin kiinalaisessa yhteishanketehtaassa Shenyangissa.

Katumaasturin 74 kilowattitunnin akun luvataan riittävän yli 440 kilometrin ajomatkaan yhdellä latauksella (WLTP). Valmistajan mukaan ratkaisuna on akkurakenne, joka on 80 prosenttisesti nikkeliä, 10 prosenttia kobolttia ja 10 prosenttia mangaani. Voimalinjassa puolestaan on vältytty harvinaisten maametallien käytöltä.

Samalla sähköauto on ensimmäinen osoitus BMW:n joustavasta pohjarakenteesta. Tehtaan mallissa polttomoottorimallit, lataushybridit ja sähköautot rakennetaan samalle pohjalevylle. Esimerkiksi Volkswagen ja Daimler ovat kehittäneet sähköautoja varten omat pohjarakenteet. Erona ovat BMW:n mukaan tehdaskustannukset, sillä sen laskelmissa uuden pohjarakenteen vaatima tehdas maksaa karkeasti ottaen miljardin, mutta nykyisten tuotantolinjojen muutosten hintalappu jää satoihin miljooniin euroihin.

BMW iX3:n jälkeen tehtaan joustava pohjarakenne nähdään sähkökäytössä i4 sedanissa ensi vuonna.

Lähde: Automotive News Kuva: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat