10.9.2020

Ei vielä eläkkeelle: Vettel Aston Martinille, Perezille kenkää kesken sopimuskauden

Sebastian Vettel Ferrari Aston Martin Perez

Monta kuukautta velloneisiin huhuihin saatiin vahvistus. Sérgio Perez joutuu jättämään tallipaikkansa Sebastian Vettelille ensi kaudella, vaikka meksikolaisella oli vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä tallin kanssa.

Toukokuusta lähtien, kun Sebastian Vettel ilmoitti yhteistyön Ferrarin kanssa päättyvän, on spekuloitu mihin nelinkertainen F1-maailmanmestari siirtyy. Vaihtoehdot ovat olleet aina Mercedes ja Red Bull -kärkitiimeistä häntäpään Haasiin ja eläköitymiseen.

Todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty liikemies Lawrence Strollin pyörittämää Racing Point -tallia, jonka nimi vaihtuu ensi kaudeksi Aston Martiniksi, ja nyt huhut ovat saaneet vahvistuksen. Racing Pointissa, ja sitä edeltäneessä Force Indiassa vuodesta 2014 lähtien kilpaillut Sergio Pérez ilmoitti keskiviikkona sopimuksensa Racing Pointin kanssa irtisanotun. Torstaina Vettel ilmoitti pukevansa ensi vuonna päälleen Aston Martinin ajohaalarit. Pérez solmi vuonna 2019 tallin kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Tallin toisena kuljettajana jatkaa Lawrence Strollin poika, Lance Stroll.

Pérez kertoo ettei hänellä ole varasuunnitelmaa, mutta hän haluaisi jatkaa ajamista Formula 1:ssä. 30-vuotiaalla meksikolaisella on tilillään 185 osakilpailua ja kahdeksan palkintosijaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Saksalainen tyytyväisenä uuteen seikkailuun

33-vuotias Vettel on tyytyväinen uransa jatkumiseen.

– Olen iloinen voidessani vihdoin jakaa tämän mielenkiintoisen uutisen tulevaisuudestani. Olen erittäin ylpeä sanoessani, että olen kaudella 2021 Aston Martinin kuljettaja. Se on uusi seikkailu minulle oikeasti legendaarisen autoyhtiön kanssa. Olen vaikuttunut tiimin tämän vuoden tuloksista ja uskon tulevaisuuden näyttävän vielä valoisammalta, Vettel kertoo tiedotteessaan.

Ferrari on tippunut tällä kaudella täysin kärkivauhdista, kun taas Racing Point on noussut taistelemaan ajoittain palkintopallisijoituksista. Racing Point on tällä hetkellä valmistajien MM-sarjan pisteissä neljäntenä Mercedeksen, Red Bullin ja Mclarenin jälkeen. Ferrari puolestaan on kuudentena kymmenestä mukana olevasta tallista.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuva: Scuderia Ferrari

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat