11.1.2018

Seitsemänkymmenen vuoden patinaa kunnioittaen: Land Rover entisöi alkuperäisen näyttelyauton

Land Rover Entisöinti

Yksi vuonna 1948 Amsterdamin autonäyttelyssä esitellyistä Land Rovereista katosi vuosikymmeniksi. Nyt Jaguar Land Rover Classic antaa sille arvoisensa restauroinnin.

Land Rover esiteltiin Amsterdamin autonäyttelyssä vuonna 1948, joten merkin kuluva vuosi menee 70-vuotisjuhlien parissa. Juhlahumua tuskin voisi aloittaa paremmin kuin restauroimalla yhden alkuperäisistä näyttelyautoista.

Amsterdamin näyttelyssä oli esillä kolme Land Roveria, joka sittemmin kehittyi alkuvuoteen 2016 valmistetuksi Defenderiksi.

Land Rover Entisöinti

Yksi alkuperäisistä näyttelyautoista ehti olla kadoksissa 63 vuotta. Autonäyttelyn jälkeen Land Rover pysyi aktiivikäytössä 1960-luvulle asti, kunnes se jäi kahdeksi vuosikymmeneksi walesilaiselle pellolle. Auto pelastettiin sieltä entisöintiä varten, mutta kuten niin usein näissä projekteissa käy, autoparka jäi keskeneräisenä lepäämään puutarhaan. Hieman koomisesti tämä puutarha sijaitsi vain muutaman mailin päässä Solihullista, Land Roverin kotikaupungista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Land Rover Entisöinti

Erilainen esisarja

Näyttely-yksilön rakenteissa on paljon yhtä Land Roverin 48 esisarjan auton kanssa. Näissä yksilöissä käytettiin paksumpaa alumiinia koripelliksi ja niiden runko oli galvanoitu.

Jaguar Land Rover Classic -osasto vietti kuukausia selvittäessään löydön tarinaa ja jäljittäessään sen omistajahistoriaa. Sen jälkeen auto siirtyi Land Rover Series I Reborn -ohjelman ammattilaisten pariin.

Land Rover Entisöinti

Entisöinnin tavoitteena on tehdä historiallisesta yksilöstä ajokelpoinen, mutta osien patina halutaan säilyttää. Land Rover kutsuu myös autoyksilön aiemmat omistajat paikalle katsomaan entisöintiä ja kertomaan tarinoita auton elämästä.

Teksti Lauri Ahtiainen Lähde ja kuvat Land Rover

Luetuimmat