14.9.2020

Seuraava Nissan Micra syntyy Renaultin kynästä – näin toimii Renault-Nissanin uusi strategia

Nissan Micra Renault

Renault-Nissan-Mitsubishi laittaa uuden vetovastuustrategiansa heti hyötykäyttöön. Pikkuautoissa varsinin Euroopassa menestyneempi Renault saa hoitaakseen myös uuden Nissan Micran.

Hiljattain liittonsa uudistanut Renault-Nissan laittaa uuden "johtaja-seuraaja"-strategiansa käyttöön jo seuraavan Nissan Micran kohdalla. Kun 2016 esitelty Micra saa aikanaan uuden sukupolven, syntyy auto Renaultin suunnittelupöydällä.

– Seuraavan Micra-sukupolven kohdalla seuraamme Renaultia ja pyydämme Renaultia kehittämään ja valmistamaan tulevan Micran puolestamme, kommentoi Nissanin operatiivinen johtaja Ashwani Gupta ranskalaislehti Le Mondelle.

– Missä se valmisetaan? Mikä on sen teollisuusstrategia? Päätös on täysin Renaultin, Gupta jatkoi.

Nykyinen Nissan Micra romahti alkuvuonna segmentissään sijalle 15. Euroopan automyynnissä JATO Dynamicsin tilaston mukaan. Clio puolestaan on pärjännyt kestosuosikkina vuodesta toiseen.

Jo nykyinen Micra valmistetaan Renaultin tehtaalla Ranskan Flinsissä, jossa se jakoi tuotantolinjan Clion ja Zoen kanssa. Sittemmin Clion valmistus siirtyi uudemman CMF-B-pohjarakenteen myötä Turkkiin ja Sloveniaan. Uusin Clio-polvi on saapumassa pian markkinoille myös E-Tech-hybridinä. Flinsin tehdas luopunee autonvalmistuksesta 2024, mutta Renault harkitsee laitoksen muuttamista kierrätyskeskukseksi.

Nissan puolestaan kertoi, että vaikka merkin maltillinen markkinaosuus Euroopassa ei riitä kahden tehtaan ylläpitämiseksi, näillä näkymin riittää, että Barcelonan tehdas suljetaan. Gupta kehui Britannian Sunderlandin tehtaan olevan merkin parhaiten menestyvä tuotantolaitos koko maailmassa.

Gupta kertoi myös, että Renault jatkaa Nissanin kevyiden hyötyajoneuvojen kehittämistä ja valmistusta Euroopan osalta.

Renault-Nissan-Mitsubishi pyrkii vähentämään päällekkäisyyttä siirtymällä uusiin vastuualueisiin maantieteessä ja ajoneuvosegmenteissä. Osana linjausta Mitsubishi vetäytyy Euroopasta nykyisen malliston elinkaaren päättyessä.

Lähde: Automotive News Kuva: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat