11.9.2019

Siisti sähköauto! Hilpeä Honda e esittäytyy tuotantovalmiina

Honda e

Ensi kesänä saapuva Honda e esiteltiin tuotantovalmiina Frankfurtin autonäyttelyssä. Saksassa auton hinta jää alle 30 000 euron.

Kaksi vuotta sitten Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Honda N360:n henkinen jälkeläinen, Urban EV Concept, on lupailujen mukaisesti esitelty nyt tuotantovalmiina. Auton nimi on huomattavasti lyhyempi Honda e ja kyseessä on japanilaisvalmistajan näkemys kaupunkeihin soveltuvasta kompaktista sähköautosta.

Honda e

Honda e on varustettu joko 100 kW:n (136 hv) tai 113 kW:n (154 hv) sähkömoottorilla, joka sijaitsee taka-akselilla. Huippuvääntö on 315 newtonmetriä. Valmistaja lupailee auton olevan hauska ajettava ja ripeän alkukiihdytyksen ansiosta 0–100 km/h taittuu "noin kahdeksassa" sekunnissa.

Honda e

Akun koko on 35,5 kWh ja sen Honda kertoo riittävän noin 220 kilometrin ajoon. Pikalatauksen avulla 80% varaus saavutetaan noin 30 minuutissa, joskin yksityiskohdat ovat hiukan avoimia. Omistajan käytössä on myös My Honda+  -älypuhelinsovellus, jonka avulla voi tarkkailla esimerkiksi auton latauksen tilaa tai esilämmittää matkustamon. Älypuhelinsovellusta voidaan käyttää myös auton digitaalisena avaimena perinteisen avaimen sijaan. Hondan oma kotilaturi tukee jopa 22 kW lataustehoa, jos käytössä on 32A sulake ja kolmivaihevirta. Honda e:n latauspistoke sijaitsee auton keulalla.

Honda e

Konseptista tuttuun tapaan Honda e:n sisusta on täynnä näyttöjä. Sivupeilit on korvattu kojelaudan reunoilla olevilla näytöillä ja myös taustapeili on vaihtunut digitaaliseksi. Mittariston lisäksi kojelaudassa on vielä kaksi 12,3-tuumaista näyttöä sekä kuljettajan että matkustajan tietoviihdejärjestelmäruuduille. Niinpä esimerkiksi navigointi ja musiikintoisto voivat olla avoinna eri näytöillä. Näyttöjen lisäksi Honda on hakenut uuden ajan tuntumaa muoto- ja materiaalivalinnoilla.

Honda e

Honda e:n hinta alkaa Saksassa 29 470 eurosta (100 kW) ja 32 470 euroa tuo mukanaan paremmin varustellun 113 kW:n version. Euroopan liikenteessä autoja alkaa näkyä ensi kesänä.

Honda e

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat