7.8.2017

Suuret pienet suihkukoneet Jämillä – Jet World Masters MM-kisat

Jet World Masters 2017

Elokuun 13.-19. päivä Jämillä nähdään kansainvälistä tähtiloistoa suihkumoottorilennokkien MM-kisoissa.

Kahden vuoden välein järjestettävä suihkumoottorilennokkien MM-kilpailu, Jet World Masters, järjestetään jälleen elokuun 13.–19. päivä Jämillä. Tuttu ilmailupaikkakunta tarjoaa tuttuun tapaan loistavat puitteet kilpailuille ja paikalle voi tarvittaessa saapua vaikkapa omalla lentokoneella.

Alun perin kilpailuiden piti olla Italiassa, mutta kisojen ajauduttua ongelmiin ne julistettiin uudelleen haettavaksi. Niinpä kilpailusta on nyt vastuussa suomalainen JFI Airshow, jolla on kokemusta lentonäytöksistä ja lentokilpailuista aina SM-tasolta kansainvälisiin MM-kisoihin saakka.

Jet World Masters 2017

Kilpailun kuluessa Jämille odotetaankin satoja koneita ja kilpailijoita 25 eri maasta. Yleisötavoitteena tapahtumalla on kunnioitettava 15 000 kävijää. Kilpailussa tosielämän esikuvia matkivat lennokit arvioidaan sekä maassa että ilmassa. Pienoismalleista tuttu pikkutarkkuus ei yksin riitä, vaan myös koneen lennättäjän täytyy osata jäljitellä lennokin esikuvan lentotapaa.

Jet World Masters 2017:n avajaispäivänä sunnuntaina 13. elokuuta järjestetään kisojen teeman mukainen "Jet Power" -lentonäytös, jonka vetonaulana on Ruotsista saapuva oikea Saab AJS 37 Viggen. Näytöspäivänä myös lennokkien koti- ja huoltotukikohtana toimivassa Jämi Areenassa on avoimet ovet kello 12–18. Kello 12–14 lajia ja koneita esitellään kiitotiellä 15/33 ja varsinainen avajaisseremonia lentonäytöksineen on kello 14–17.

Kisojen suurin kone on suomalaisen Petri Mäkelän BAe Hawk Mk 51, joka on toteutettu mittakaavassa 1:3,5. Koneen kuivapaino on vajaa 20 kilogrammaa.

Kilpailuun ilmateitse saapuville on tarjolla lisätietoja muun muassa rajoitusalueista ja niiden voimassaolosta.

Liput:

Harjoituspäivinä 11.–12.8. 10€

Avajaispäivänä 13.8. 30€ (ennakkoon 25€)

Kilpailupäivinä 14.–19.8. 5€

Lisäksi tarjolla viikonloppu- ja viikkolippu.

Lisätietoja https://jwm2017.com

Lähde: Jet World Masters 2017 Jämi Kuvat: Teemu Hallamaa, Mikko Maliniemi, Taneli Äikäs

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat