30.3.2018 Matkailu Tallink ja Silja kotiäitien jäljillä – luvassa Italiaa lautaselle Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli uudistuneen ruokalistan Silja Linen ja Tallinkin laivoille. Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi on suunnitellut uutta Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloihin. Tällä kertaa kyseessä on ruokalista, joka pyöritettiin täysin uuteen uskoon.– Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin oleva menu sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta, Gaiaudi taustoittaa.Uudet makuelämykset ovat nautittavissa laivoilla vuoden verran, eli 1.4.2018–31.3.2019.Mainos (teksti jatkuu alla)Mainos päättyyHuippuosaamista Italiasta– Toimin opettajana Arma Di Taggian hotelli- ja kokkikoulussa, joka on yksi huippuosaamisen kansallisista kouluista Italiassa. Minua inspiroi suuresti eri sesongit ja tuoksut, ja etenkin se kun kiertelen kala-, hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla katsoen, mitä tavalliset kotiäidit ostavat ja valmistavat, Valter Gaiaudi kertoo.Tavolàta-ravintoloiden ruokalistalla näkyy Luoteis-Italian Ligurian alueen erikoisuudet ja raaka-aineet. Merenelävien rinnalle on luvassa myös kalaa, lihaa ja vihanneksia, kuten seuraavista poiminnoista on helppo huomata.Alkupalalistalta löytyy Italiassa suosittua turskaa, joka on valmistettu hauduttamalla tuoreesta fileestä ja saa makusäväyksen Taggiascaoliivijauheesta. Kampasimpukat on puolestaan savustettu kevyesti ja maustettu fenkolilla ja tähtianiksella.Ensimmäinen lämmin ruoka eli primi piatti on jättirapurisotto, joka saa kermaista täyteläisyyttä Stracciatella-tuorejuustosta, kesäkurpitsapasta nautitaan Taggiasca-oliivien ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa.Paahdettu lohi maustuu seesamkastikkeella. Voissa paistettu ruijanpallas saa seurakseen rypäle-emulsiota, haudutettua endiiviä ja karamellisoitua klementiiniä. Yksi pääruoista on avattu kanin filee, joka täytetään vasikanlihasta, pinaatista ja yrteistä tehdyllä murekkeella. Annoksessa on mukana oliiveja ja munakoisokaviaaria ja sen kruunaa timjamikastike. Ja toki listalla on myös grillattua härän sisäfileetä.Jälkiruoista Tiramisu lienee se rakastetuin. Ricottavanukas sokeroidulla appelsiinilla, hasselpähkinällä ja suklaakastikeella löytää epäilemättä paljon ystäviä. Jälkiruokien ennakkosuosikki lienee kuitenkin täydellinen oliiviöljyjäätelö, josta Silja Serenaden keittiöpäällikkö Juha Tammisen arvio kuuluu ”on muuten todella hyvää”.Silja Linen ammattilaiset mukanaValter Gaiaudi teki menun suunnittelussa yhteistyötä Silja Linen laivojen keittiöpäälliköiden kanssa, sillä matkustajien suosikkeja haluttiin säilyttää mukana listalla. Listalta löytyy edelleen kaksi erilaista leikkelevalikoimaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, lohta ja sitruunapannacottaa.Esimerkiksi neljän ruokalajin ”Menu Italiano” maksaa jatkossa 59 euroa. Ehdotelma on ainut laatuaan, muuten ruoka valitaan listalta omien mieltymysten mukaan.Oliivit ovat Ligurian toinen tunnettu herkku. Alpeilta Välimereen laskeutuvien jokilaaksojen pengerretyissä oliivilehdoissa kypsyvät arvostetut Taggiasca-oliivit.Niitä viljelee perinteisillä menetelmillä esimerkiksi Boerin perhe, jonka huippulaadukkaiksi kehuttuja oliiveja ja -oliiviöljyjä käytetään Tavolàtan keittiössä. Laivayhtiö on järjestänyt oliiveja myös mukaan ostettavaksi.Lähde ja kuvat: Tallink Silja Lue lisää Kaikki artikkelit 16.3.2025 Matkailu Taormina – aikoinaan maailman hienoin teatteri on yhä vaikuttava näky 12.3.2025 Matkailu Norwegianin matkustajamäärät kasvoivat talvikuukausina merkittävästi 11.3.2025 Matkailu Rentoa risteilymatkaa: Itämeri on matkustajaliikenteelle turvallinen 9.3.2025 Matkailu Brugge – sympaattinen ja historiallinen, mutta myös liian sometettava 7.3.2025 Matkailu Espanja viehättää: yli 600 000 suomalaista matkaili maassa viime vuonna 4.3.2025 Laivat Tallink Siljalle uusi Riian risteily kesäksi 3.3.2025 Matkailu La Gomera – patikoijan unelmakohde 2.3.2025 Matkailu Ars Electronica -tiedekeskus Linzissä – koko perheen löytöretki 2.3.2025 Matkailu Roadtrip Japaniin – autoilevan turistin Japani näyttää erilaiselta Kommentoi artikkelia Peruuta vastausVoit kommentoida artikkelia kirjautumalla sisään. Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Luetuimmat Vuorokausi Viikko Kuukausi 17.3.2025 Uutinen Tiettävästi Suomen ainoiden Rivian R1T -sähköautojen omistaja Aapo Huovila: ”Paras käyttöauto, mikä minulla on koskaan ollut” 18.3.2025 Uutinen Mitä Toyota Gazoo Racingilla on vedetty? Luvassa isoja takasiipiä ja keskimoottorinen GR Yaris 17.3.2025 Koeajo Koeajo: Xpeng G9 – onko tässä markkinoiden paras kiinalaisauto? 17.3.2025 Päivän kuva Päivän kuva: Keine bombe – onko tässä toisen maailmansodan arvokkain ”panttipullo”? 18.3.2025 Koeajo Koeajo: BYD Sealion 7 – laatu vakuuttaa, mutta karkaako hinta? 11.3.2025 Autoilu Nakkaatko renkaat ulkovarastoon säilytykseen? Se saattaa pilata kumit ennätysajassa 13.3.2025 Käyttötesti Käyttötesti: Volkswagen Tiguanille saa taas varata korjaamoajan, kun matka oli katketa tehojen katoamiseen 17.3.2025 Uutinen Tiettävästi Suomen ainoiden Rivian R1T -sähköautojen omistaja Aapo Huovila: ”Paras käyttöauto, mikä minulla on koskaan ollut” 14.3.2025 Sähköautot Koeistuttu: Toyota Urban Cruiser on susi lampaan vaatteissa, tai siis Suzuki Toyotan vaatteissa 14.3.2025 Ajoneuvot Saisiko olla maailman nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto? Tässä on Porsche Taycan Turbo GT 5.3.2025 Autoilun hinta Tonnin pommit ovat nyt kolmen tonnin pommeja – mihin katosivat halvimmat autot? 11.3.2025 Autoilu Nakkaatko renkaat ulkovarastoon säilytykseen? Se saattaa pilata kumit ennätysajassa 19.2.2025 Kuluttajat Fordin Ecoboost-moottorien jakopääongelmat puhuttavat – Ford on Briteissä myöntänyt massiivisen virheen, Suomessa ei 25.2.2025 Uutinen Autosta rikkoutui takalasi – asiakkaan ostama lasivakuutus ei korvannutkaan 6.3.2025 Autoilu Täytyykö peltoautokin liikennevakuuttaa? – Näin vastaa asiantuntija