22.1.2022

Toyota Gazoo Racingilta hurjan näköisiä konsepteja

Toyota GR GT3 Concept

Eikä vain GR GT3 Concept: myös kiltti sähköcrossover bZ4X on saatu näyttämään aika äksyltä.

Pitkä keula, valtava takaspoileri, kookas diffuusori, maata hipovat helmat ja ratarengastus. Siinä kai ne tärkeimmät etumoottorisen rata-auton ja samalla GR GT3 Conceptin ominaisuudet tulivatkin lueteltua. Juuri tämän tarkempia teknisiä yksityiskohtia meillä ei ole tässä vaiheessa kertoa.

Toyota GR GT3 Concept

GR GT3 ei kuitenkaan ole periaatteessa mitään sukua GR Supralle. Auto on, vaikkakin konsepti, tarkoitettu ehdaksi rata-autoksi, ja nimenomaan Toyotan kansainvälisiä GT3 -ryhmän asiakkaitaan varten. Kuten kuvista varsin hyvin näkyy, konseptimalli on kauttaaltaan musta, mitä nyt keulassa ja perässä ledivalot sitä vähän koittavat rikkoa. Kaikenlainen kustomointi tästä eteenpäin onkin asiakastallien tehtävä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

bZ4X GR Sport Concept

Aivan hiljattain saimme lukea bZ4X:n sisarmallin, Subaru Solterran, STI -konseptista. GR -henkistä mallisarjaa tehokkaasti uuteen suuntaan jatkavassa bZ4X GR Sport Conceptissa idea on pitkälti sama, eli kevyehköjä mutta vahvan urheiluhenkisiä muokkauksia ulkokuoreen ja sisätilaan, koskematta kuitenkaan itse tekniikkaan. Molemmat tulevat niin ikään vailla mitään varsinaisia tuotantosuunnitelmia.

Mutta värimaailmojen osalta kaksoset eroavat kyllä tosistaan. Vaaleansinistä ja kirkkaanpunaista yhdistävä Solterra STI on täysi vastakohta kokomustalle sisarelleen. bZ4X GR Sportin mattamusta ulkoväri on ilmiselvästi otettu GR GT3:n kanssa samasta purkista.

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: Toyota

Lisää aiheesta

Luetuimmat