26.3.2020

GR86 on uusi GT86 – Toyota-Subarun takavetosporttiin 255 hevosvoimaa?

Toyota GR86

Mikäli nettivuodot pitävät kutia, on GT86 saamassa nimekseen Toyota GR86. Samoilla puheilla autoon olisi tulossa toivottu annos lisätehoa.

Jo aiemmin Toyotan Matt Harrison kertoi, että Toyota ja Subaru ovat juonimassa jatkoa kulttisuositulle Toyota GT86/Subaru BRZ -kaksikolle. Nyt internetin syövereistä löytyi tietoja, joiden väitetään kimpoavan Toyotan hiljattain pitämästä jälleenmyyjäkoulutuksestaa.

Subaru BRZ pitää näillä näkymin puhurimaisen nimensä, mutta Toyotalla siirrytään GR86:aan muiden Gazoo Racing -mallien perässä. Tietojen mukaan auto nähdään markkinoilla heinäkuussa 2021.

Alkuperäisen GT86:n merkittävin puute on sen hiukan vajaaksi jäävä moottoriteho. Nyt tietojen mukaan luvassa olisi 255 hevosvoiman turboahdettu voimanlähde. Vaikka hevosvoimalukema antaisi mahdollisuuden käyttää Yaris GR:n kolmisylinteristä moottoria, lienee tietojen mukaan kyseessä jälleen 2,0-litrainen nelisylinterinen voimanlähde.

Uutuus siirtynee samalla Toyotan TNGA-pohjarakenteelle, antaen mahdollisuuden esimerkiksi painonsäästöön, parempaan tietoviihteeseen ja joustoon valmistuspaikkojen suhteen.

Lähteet: Jalopnik, Motor1 Kuva: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat