6.3.2020

Toyota ja Lexus takaisinkutsuu miljoonia autoja, koskee myös kymmeniä suomalaisia

Toyotan ja Lexuksen takaisinkutsukampanja koskee mahdollista vikaa polttoainepumpussa. Suomessa takaisinkutsun piiriin kuuluu 62 Lexusta.

Japanilaisautonvalmistajat Toyota ja Lexus takaisinkutsuu maailmanlaajuisesti 3,4 miljoonaa autoa. Takaisinkutsu koskee syyskuun 2013­–maaliskuun 2015 ja lokakuun 2017–2019 välillä valmistettuja Toyota ja Lexus -malleja.

Suomeen asti viallisia takaisinkutsun piiriin ulottuvia Toyotia ei ole saapunut ainuttakaan kappaletta, mutta Lexuksia takaisinkutsutaan 62 kappaletta. Takaisinkutsu koskee Suomessa Lexus GS 450h-, LC 500/500h-, LS 500/500h- ja RX 350/450h(L) -malleja.

Takaisinkutsun syynä on mahdollinen vika polttoaineen syötössä. Polttoainetankin sisällä sijaitseva polttoainepumppu saattaa tietyissä tilanteissa jumiutua, jolloin polttoaineen syöttö voi häiriintyä tai pahimmillaan loppua kokonaan. Tästä saattaa seurata moottorin käyntihäiriöitä tai moottorin sammuminen kesken ajon.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksessa polttoainepumppu tarkastetaan ja tarpeen tullen vaihdetaan uuteen veloituksetta.

Lähde: Lexus Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat