17.4.2024

Uudistunut Nissan Qashqai leikittelee muun muassa valoilla, väreillä ja isompien autojen herkuilla

Kuva Nissan

Kolmannen polven Qashqai on saanut näkyvän faceliftin, minkä lisäksi sen turva- ja tietoviihdeteknologiaan on luvassa mielenkiintoisia avauksia.

Suosikkicrossover ja alkujaan koko kompaktien crossovereiden luokan pelinavaaja Nissan Qashqai on edennyt kolmannessa sukupolvessaan nyt ensimmäiseen facelift- ja päivitysvaiheeseen. Tällä kertaa ei puututa voimalinjoihin, sillä nykypolvihan on ainoastaan kolme vuotta vanha, ja on ensiesittelynsä jälkeen saanut uuden voimalinjamuodon, nimittäin mielenkiintoisen E-Power -sarjahybridin, joka käyttäytyy kuin sähköauto, mutta liikkuu bensiinimoottorilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuntuvasti uudistunut ilme

Qashqain faceliftin myötä auton keula uudistuu kolmevuotiaaksi merkittävästikin, vaikka ilmeisesti varsin vähän osia on jouduttu vaihtamaan faceliftin eteen. Kaiken keskiössä on uusi maski, jonka kuosi on Nissanin mukaan saanut innoituksensa muinaisten japanilaissotilaiden kalansuomuhaarniskasta. Laaja maski yhdistyy toimivalla tavalla ajovaloihin, jotka ovat nekin saaneet uutta, aiempaa tuimempaa ilmettä, ja nyt puhumme ilmeestä melko kirjaimellisesti.

Ajovalot koostuvat totutusti ylemmistä viiruista ja niiden alapuolelta löytyvä umpio pitää sisällään uudistuneet ajo- ja päiväajovalot. Faceliftaajan kynä ei ole säästänyt myöskään itse etupuskuria, jossa on muutamia uusia linjoja sekä aiempaa enemmän korinvärisiä muoveja.

Takana suurin huomio kiinnittyy takavaloihin, joiden umpiot eivät ole muuttuneet, mutta visuaaliset ominaisuudet senkin edestä. Umpioiden alareunassa on keulan kaltainen suomuhaarniskateema, ja siellä on käytetty uutta sävyä, jota Nissan kutsuu "superpunaiseksi". Vilkut ovat nyt kummassakin päässä sekventiaalivilkut. Niin ikään takapuskuri on saanut kevyen käsittelyn.

Uudistus tuo mukanaan palettiin myös kokonaan uuden N-Design -varustetason.

Luvassa Harry Potter -temppuja ja sisäänrakennettu Google

Kamerat näyttelevät suurta roolia Qashqain uudistuksen turvallisuus- ja avustinosuuksissa. Ensinnäkin kuljettajan tilannetietoisuutta parannetaan entistä kattavammalla Around View Monitorilla, joka tarjoaa sekä eteenpäin ajettaessa että peruutettaessa monta erilaista kulmaa ja 3D-näkymää tarkkailla ympäristöä sekä kurkistaa kulman taakse ennen seuraavaa siirtoa. Esimerkiksi huonon näkyvyyden T-risteyksessä kamerat mahdollistavat 200 asteen näkymän eteen ja sivuille.

Pitkälti vain isoista maastureista aiemmin tuttu ominaisuus on puolestaan läpinäkyvän konepellin toiminto, jota Nissanilla kutsutaan kuulemma "Harry Potter -tempuksi". Tässähän on kyse kameroilla toteutetusta illuusiosta siitä, että konepellin ja moottorin läpi voi nähdä suoraan keulan eteen ja sen alle. Esimerkiksi Range Roverissa tästä voi olla suurta hyötyä maastossa, Nissan Qashqaissa ehkä enemmän parkkihallissa, taskuparkissa tai muussa ahtaassa paikassa. Sillä voi myös tarkistaa, ettei naapurin kissa ole löytänyt moottorin alta lämmintä torkkupaikkaa.

Parkkitiloista puheen ollen, AVM:n uusi Parking Spot Location Memory -toiminto mahdollistaa omien säännöllisten pysäköintialueiden tallentamisen GPS-muistiin, jolloin auto voi opastaa omistajansa luokseen esimerkiksi ison ostoskeskuksen parkkipaikalla.

Jos jatketaan varsinaisiin sisätiloihin, jotka ovat saaneet joitakin uusia materiaaleja sekä esimerkiksi 64 värivaihtoehdon tunnelmavalaistuksen, mielenkiintoisimmat uutiset koskevat tietoviihdepuolen liitettävyystoimintoja. Nissan Qashqaihin on nimittäin jatkossa rakennettu Google sisään. Googlen palvelut, kuten vaikkapa Maps ja Play-kauppa, ovat siis jatkossa osa Qashqain tietoviihdejärjestelmää. Älylaitteeseen liitettynä ratkaisu mahdollistaa esimerkiksi Googlen navigoinnin sekä monien kolmansien osapuolten sovelluksien käytön autossa. Lisäksi mukana on tietenkin Googlen puheassistentti, jolla voi muiden toimintojen muassa lähettää viestejä. Sisäänrakennetun Googlen voi hyvällä syyllä odottaa rantautuvan tulevaisuudessa Nissanin koko mallistoon.

Näiden ensitunnelmien jälkeen jäämme odottamaan uudistuneen suosikkicrossoverin markkinalanseerausta Suomessa. Myös Moottorin koeajoraportti uutuudesta on lähiaikoina tuloillaan.

Lähde: Nissan

Juttua päivitetty 17.4.2024 kello 16: Lisätty saadut uudet kuvat.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat