14.9.2017

Uusi sähköinen kilpasarja Jaguarilta: I-Pacet lämmittävät Formula E -sarjaa vuonna 2018

Jaguar I-Pace eTrophy

Valmistajan mukaan Jaguar I-Pace eTrophy on maailman ensimmäinen sähköautojen merkkiluokan kilpa-auto.

Jaguarin tuleva sähköauto I-Pace on vielä konseptivaiheessa, mutta se ei estä brittimerkkiä julkaisemasta autosta kilpa-automuunnosta. Valmistajan mukaan Jaguar I-Pace eTrophyllä tullaan ajamaan maailman ensimmäistä sarjatuotantoon pohjautuvien sähköautojen kilpasarjaa.

Jaguar I-Pace eTrophy

Sarja alkaa vuonna 2018 Formula E -sarjan tukiluokkana, jossa kilpailee 20 Jaguar I-Pace eTrophyä. Formula E:tä ajetaan ympäri maailman suurkaupungeissa kuten Hong Kongissa ja Pariisissa. I-Pace -kilpailujen lisäksi Jaguar osallistuu myös Formula E:hen, ja viime aikoina mukaan ovat liittyneet myös Porsche, Audi ja Mercedes-Benz.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maksa ja aja

Yhteensä Formula E -kausi koostuu kymmenestä kilpailusta. Jaguar kertoo järjestävänsä auton, teknisen tuen, logistiikan, varaosat sekä renkaat kilpailuihin.

Jaguar I-Pace eTrophy

Jaguar kertoo kilpailuluokan olevan osa yhtiön filosofiaa, jossa moottoriurheilua käytetään keinona innovoida. Yhtiö ei kuitenkaan vielä paljastanut I-Pace eTrophyn teknisiä tietoja, ei edes akun kokoa tai maksimitehoa. Yhtiö kuitenkin paljastaa tyypillisen kilpailun kestävän 30 minuuttia.

Jaguar lupaa palata asiaan vuonna 2018, todennäköisesti heti tavallisen I-Pacen julkaisun jälkeen.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat