4.8.2020

Odotamme teltta pystyssä: Volkswagen Caddy Mini-Camper

Volkswagen Caddy Mini-Camper tent

Volkswagen Caddy Mini-Camper sopii aktiivisen elämäntavan omaaville pyöräilijöille, vaeltajille, muuten retkeileville tai yksinkertaisesti vain perheille. Tämän automallin julkaisu saa jo suunnittelemaan seuraavaa seikkailua.

Volkswagen Caddy Mini-Camper on nyt virallisesti luvattu saapuvaksi ja samalla saimme sekä ensimmäiset tiedot että luonnoksenomaiset piirroskuvat tulevasta. Kyseessä on versio, joka on aiemmin tunnettu nimellä Volkswagen Caddy Beach. Tämä uusi pieni retkeilystä perharkeen taipuva hyötyajoneuvo pohjautuu tänä vuonna esitellyn tuoreimman sukupolven Caddy V:n perustalle.

Itse asiassa Volkswagen hyötyajoneuvot on tarjonnut Caddyn pohjalle rakennettua pientä, sängyllä varustettua, liikkuvaa kotia tavallisena sarjatuotantomallina jo vuodesta 2005 lähtien – ensin alkuun nimellä Caddy Life Tramper. Nimestä riippumatta tuon mallin tavoitteena on ollut lisätä matkaan erilaisia säilytysmahdollisuuksia sekä koottava sänky hukkaamatta arkikäytettävyyttä. Samat sanat luvataan uutuudesta.

Volkswagen Caddy Mini-Camper roof

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen Caddy Mini-Camper

Suuren ja näyttävän Californian pikkuveli Volkswagen Caddy Mini-Camper on valmistajansa mukaan melkoinen jokapaikanhöylä. Volkswagen mainostaa autoa ihmisille, jotka haluavat maksimoida auton käyttömahdollisuudet. Osin tätä auttaa mallin varustelu ja teknologia.

Täysin uusi sänkykonsepti on suunniteltu monikäyttöisyyden ehdoilla ja se on samalla tavoin jousitettu kuin Californian ja Grand Californian sängyt. Samalla 1,4 neliömetrin kokoinen panoraamalasikatto mahdollistaa yöllisen tähtien tuijottelun, mutta esimerkiksi yöttömässä yössä kaikki ikkunat, tuota panoraamalasikattoa myöden, on mahdollista peittää nukkumista ja yksityisyyttä helpottamaan.

Takaosan taskuihin taiteltuna on myös Californiastakin tutut kevyet retkituolit ja pöytä. Lisäksi matkassa kulkee kaksi säilytyspussia, joita voi käyttää matkatavaroiden pakkaamisen lisäksi takalasien ikkunaverhoina yksityisyyttä tarjoamaan.

Muiden modernien autojen tapaan avustinjärjestelmiä on runsaasti matkassa ja Volkswagen on päässyt laskuissaan lukemaan 19. Näistä mainittakoon Travel Assist, joka tarjoaa ensimmäistä kertaa Volkswagenin hyötyajoneuvossa osittaista autonomista ajamista kaikissa nopeuksissa. Myös Volkswagenin peräkärryn peruuttamista helpottava Trailer Assist sekä monet muut ovat saatavilla.

Volkswagen Caddy Mini-Camper interior

Moottoreina tarjoillaan nelisylinterisiä vaihtoehtoja bensiini- ja dieselkäyttöisinä. Dieselmoottoreiden teholukemat ovat 55 kilowattia (75hv) tai 90 kilowattia (122hv) ja näiiden luvataan edustavan uusinta sukupolvea ja siten erittäin puhtaita dieselmoottoreita. Bensiinivaihtoehto on 84-kilowattinen (116hv) 1,5-litrainen TSI-moottori ja se täyttää dieselmoottoreiden tapaan Euro 6 -päästöluokan vaatimukset. Toistaiseksi ei ole vihiä kaasukäyttöisestä versiosta.

Auton virallinen julkistus tapahtuu syyskuussa verkon välityksellä ja sen jälkeen saamme ehkä myös lisätietoa mahdollisesta saapumisesta Suomeen. Täällä on jo teltta pystyssä valmiina – nyt tarvitaan enää Caddy, jotta seikkailu voi alkaa.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat