Ajoneuvot | Uutinen | 18.12.2019

Volkswagenin oma retkeilyauto saadaan keväällä myös Suomeen

Volkswagenin itse valmistaman, Crafteriin perustuvan Grand California -retkeilyauton maahantuonti Suomessa alkaa kahden eri korimallin voimin.

Jaa artikkeli

Lahden Caravan 2019 -messujen ulkoteltassa oli esitteillä parivaljakko, jollaista Suomeen ei ole aiemmin nähty: Grand Californiat 600 ja 680. Messuilla oli mahdollisuus käydä tutustumassa autovalmistajan itse rakentamaan retkeilyautomallistoon ja samalla vaikuttaa maahantuonnin aloittamiseen omalla mielipiteellä.

Grand California -mallit ovat California-esikuvansa mukaan kaksivärisiä.

Nähtävästi konsepti on kerännyt kiitosta, sillä kyseisiä Grand California -malleja saa jatkossa myös Suomessa. Mallien nimet pohjautuvat niiden pituuksiin, 600 on kuusi metriä pitkä ja 680 samalla logiikalla 6,8 metrinen.

Volkswagen Crafteriin pohjautuvien retkeilyautojen suunnittelussa on valmistajan mukaan hyödynnetty kokemusta suositun Volkswagen California -retkeilyauton valmistamisesta. Takaosaan sijoittuvan parivuoteen lisäksi Volkswagenin matkakotiin on mahdollista saada lapsille suunnattu parvisänky.

Auton vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa 8-tuumainen kosketusnäyttö, monitoimiohjauspyörä, kääntyvät etuistuimet ja polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastinkellolla ja kaukosäätimellä.

Tilaa ja valoa

Sisälle valmistaja on hakenut tilavuuden tunnetta massasta poikkeavalla valkealla kaapistolla, kuten myös takaosan ja sivujen ulospäin avautuvilla ikkunoilla, sekä suurilla kattoikkunoilla parisängyn ja oleskelualueen yläpuolella.

Grand California 600 -mallin takaosan sänky on mitoiltaan 1 950 mm * 1 400 mm, 680 -mallissa sänky on hieman kookkaampi: 2 000 mm * 1 700 mm.

Grand Californiaan kuuluu aina keittiö ja 840 mm * 800 mm -kokoinen kylpyhuone, sekä liukuoven yläpuolelle sijoittuva ulkovalaistus. Kaikki ikkunat on varustettu pimennysverhoilla ja hyttysverkoilla. Vakiovarusteisiin sisältyy myös ulkosuihkuliitäntä veden lämpötilansäädöllä, sähköisesti toimiva porras ja kaksiosainen hyttysverkko liukuovessa.

Etuistuimet kääntyvät 180 astetta ja oleskelualueella on istuin kahdelle hengelle Isofix-kiinnikkeillä. Jääkaappiin voi mahduttaa tarvikkeita 70 litran edestä ja keittiöön kuuluu kaasuliesi kahdella polttimolla, tiskiallas ja erilaisia laatikostoja.

Lahti Caravan 2019

Valkea väri tuo sisätiloihin valoa ja tilavuuden tunnetta.

Kylpyhuone lähes suuremman matkailuauton veroinen

California-mallistosta Grand California erottuu valmistajan mukaan etenkin kylpyhuoneella. Pesetytymistiloista löytyy suihku, wc, auki taittuva pesuallas ja hyllytilaa, aivan kuin suuremmissakin matkailuautoissa. Kirkasvesisäiliön tilavuus on 110 litraa.

Lasten parvisänky on saatavilla ainoastaan Grand California 600-malliin, johon kuuluu parvisängyn kanssa myös integroitu panoraamakattoikkuna. Saatavilla on myös lisäilmastointiyksikkö auton takaosaan sekä retkeilypöytä.

Lämmitysjärjestelmiksi on valittavissa joko vakiona sisältyvä Truma Combi 6E, joka toimii kaasulla ja sähköllä, tai lisävarusteena saatava sähkö- ja dieseltoiminen Truma Combi D6E.

Grand California 600 -mallin kattokoroke mahdollistaa lapsien parvipedin olemassaolon.

Saatavilla on myös Crafterista tuttuja kuljettajaa avustavia järjestelmiä: ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, kaista-avustin, pimeän kulman varoitin, takaa tulevasta liikenteestä varoittava avustin, pysäköintiavustin, kylkisuoja ja peruutuskamera. Halutessaan auton saa myös nelivetoisena.

Ensimmäiset Grand California -retkeilyautot saapuvat Suomen jälleenmyyjille keväällä 2020. Grand California 600 -mallin hinnat alkavat 66 890 eurosta ja 680-mallin hinnat 69 080 eurosta.

Lähde: Volkswagen Kuvat: Volkswagen ja Moottorin arkisto / Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu