30.3.2021

Volkswagen Taigo Brasiliasta Eurooppaan

Volkswagen Taigo Brasiliasta

Tiedämme nyt, että markkinoille on tulossa Volkswagen Taigo Brasiliasta Europpaan sovitettuna. Mallinimessä ei päädytty kuitenkaan Nivusiin.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on tuoda Volkswagen Taigo Brasiliasta Eurooppaan vielä tämän vuoden aikana. Kotimaassaan autoa tosin myydään toisella nimellä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Itse nimen lisäksi saimme nyt ensimmäisen vilauksen, miltä sporttiseen suuntaan suunniteltu tuleva crossover-malli tulee näyttämään. Valmistajan mukaan kyseessä on laskevalla kattolinjalla varustettu SUV ja kuulostaa siltä, että tällä tähdätään sporttisempaan suuntaan kuin mihin sen jo myynnissä olevat SUV-sisaret T-Cross ja T-Roc taipuvat. Uutuus tulee sijoittumaan pienempään kokoluokkaan.

Volkswagen Taigo Brasiliasta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen Taigo Brasiliasta

Volkswagen hihkaisee tiedottessaan, että: "Odotus on päättynyt". Käsittääksemme odotus vasta alkaa, sillä autosta ei vielä ole oikeita kuvia tai tarkempia tietoja. Myynnissäkään se ei ole vielä hetkeen.

Nyt kuitenkin tiedämme, että markkinoille tulee saapumaan uusi crossover-malli Volkswagen Taigo Brasiliasta Eurooppaan sovitettuna. Volkswagenin mukaan se yhdistää korotetun istuma-asennon ja urheilullisen coupen siluetin. Jälkimmäiseen suhtaudumme varauksella, mutta odotetaan ensin lopullista tuotantoversiota.

Valmistaja sanoo muotoilun olevan karismaattista, dynaamista ja tunteisiin vetoavaa. Kaksi jälkimmäistä mainitaan nykyään jokaisen uuden auton yhteydessä valmistajasta riippumatta – tietääksemme tähän ei ole Euroopan unionin direktiiviä.

Volkswagen Taigo Brasiliasta

Taigo tulee markkinoille "ekologisella TSI-bensiinimoottorilla" varustettuna, mutta mitään muuta emme voimanlähteestä tiedäkään. Vakiovarusteiksi luvataan led-ajovalot, täysin digitaalinen ohjaamo sekä useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Tuleva Volkswagen Taigo perustuu menestyksekkääseen Brasilian markkinoilla myytävään Nivus-malliin, mutta nimen osalta ei päädytty Nivusiin. Taigo sisältää saman t-kirjaimen kuin muut Euroopan crossoverit.

Euroopan markkinoita varten sitä tullaan valmistamaan Pamplonassa, Espanjassa. Uusi CUV-malli saa maailmanensi-iltansa tänä kesänä ja markkinoille se saapuu loppuvuodesta 2021.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Luetuimmat