25.3.2022

Volvo kärsii sirupulasta ainakin loppuvuoden – lisäksi Ukrainan sota nostaa kuluja

Volvo sirupula puolijohdepula mikropiiri Ukraina

Volvo V90, XC90 ja XC60 kärsinevät tuotantokatkoksista, sillä malleihin tärkeän puolijohteen saatavuus on odotettua heikompaa.

Volvo on aiemmin suhtautunut positiivisesti puolijohdepulaan ja sen kehitykseen autojen valmistusmäärään, mutta jonkinlainen takaisku on saanut ruotsalaismerkin mietteliääksi. Vaikka Volvo arvioi edelleen ylittävänsä viime vuoden valmistusmäärän, kärsii merkki nyt "tietyn puolijohdetyypin" puutteesta. Pulan odotetaan jatkuvan ainakin loppuvuoden ajan.

Automotive Newsin mukaan kyseinen puolijohde hallinnoi useita erilaisia toimintoja Volvon malleissa. Tuotantokatkokset kohdistuvat Torslandan tehtaaseen Göteborgin lähistöllä. Volvo valmistaa tehtaalla XC90, XC60 ja V90 -mallejaan kolmessa vuorossa. Tuotantoa on vähennetty maalis-huhtikuun taitteessa.

Volvon mukaan ongelmat eivät liity Ukrainan sotaan ja yhtiöllä on vain vähän tekemistä Ukrainassa toimivien alihankkijoiden kanssa. Sen sijaan sota vaikuttaa raaka-aineiden saatavuuteen ja hintaan, energian hintaan ja rahtikustannuksiin.

– Volvo Cars työskentelee, että kulujen kasvun vaikutusta saadaan lievitettyä, yhtiö kertoi lausunnossaan. Yhtiö kertoi yrittävänsä myös ratkaista komponenttipulan aiheuttamia haasteita.

Lähteet: Volvo, Automotive News Kuva: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat