16.12.2021

Vuoden auto Suomessa 2022 on Škoda Enyaq!

Vuoden auto Suomessa -titteli napsahti nyt ensimmäistä kertaa täyssähköautolle. Škodalle voitto oli jo kolmas putkeen.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n valitsema Vuoden auto Suomessa julkistettiin hetki sitten. Historian kahdeksannessa gaalassa voittajaksi selvisi yllättävänkin tiukan äänestyksen perusteella Škoda Enyaq. Tulos oli siinä mielessä historiallinen, että VAS-titteli ei ole koskaan aiemmin mennyt täyssähköautolle. Myöskään Škodan dominanssille ei näy loppua, sillä VAS 2020 oli crossover Kamiq, 2021 voiton vei kestosuosikki Octavia ja nyt korkeimmalla korokkeella paistattelee jälleen tšekkiläisvalmistajan tuote. Enyaq sai kaikkiaan 184 pistettä.

Voittajan lisäksi korkean pistemäärän keräsi toiselle sijalle selviytynyt uusi ja mallistoltaan monipuolinen Mercedes-Benz C-sarja, joka sai vain kymmenen pistettä Škodaa vähemmän. Kuuden finalistin joukossa oli neljä täyssähköautoa, joista sijoille 3 - 5 asettuivat Kia EV6 (126 pistettä), Polestar 2 (122 pistettä) ja Hyndai Ioniq 5 (119 pistettä). Tälläkin välillä piste-erot olivat minimaaliset, eikä kuutossijalle sijoittuneen Peugeot 308:nkaan tarvitse missään nimessä hävetä 102:ta pistettään. Vaikka Mercedes ja Peugeot eivät ole täyssähköautoja, on niihinkin saatavilla sähköistettyjä voimalinjoja.

Lisää tietoa ja tuntumia finalisteista löytyy täältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Millä perusteilla Vuoden auto valitaan?

- Jokainen tuomari tekee valintansa oman näkemyksensä mukaan.
- Tärkein valintaperuste Vuoden Autolle Suomessa on rahalle saatava vastine.
- Toiseksi tärkeimpänä on edistyksellinen tekniikka ja uudet, etenkin turvallisuutta lisäävät varusteet.
- Muina perusteina käytetään oman painotuksen mukaan ajettavuutta, laatua, mukavuutta, taloudellisuutta, tiloja ja ulkonäköä tai muita valitsijan tärkeänä pitämiä ominaisuuksia.

Kuvat: Moottorin arkisto Lähde: AuLi Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat