30.5.2022

Yhden ruuvin takaisinkutsu: Bugatti kutsuu Chironin – siis yhden auton

Bugatti Chiron NHTSA takaisinkutsu yksi auto ruuvi

Bugatti vetää Yhdysvalloissa takaisin yhden 2018 vuosimallia olevan Chironin, sillä yksi eturungon tuen ruuveista saattaa olla löysällä.

Takaisinkutsukampanja aloitetaan yleensä silloin, kun tietyssä automallissa on todettu vika tai poikkeama. Pahimmillaan vika voi aiheuttaa vakavan riskin loukkaantumiseen, tai jopa kuolemaan. Jotkut autovalmistajat, kuten Bugatti, ovat valmiita järjestämään paljon paperitöitä sisältäviä takaisinkutsuja myös vähäisempien virheiden vuoksi.

Yhdysvalloissa takaisinkutsuista vastaa National Highway Traffic Safety Administration, joka on nyt julkaissut takaisinkutsun yhdelle Bugatti Chironille. Autovalmistaja raportoi NHTSA:lle, että yksi kahdesta ruuvista, jotka kiinnittävät auton eturungon tuen, on todennäköisesti löysällä. Ruuvin vääntömomentti on noin 9 newtonmetriä, suositellun 19 Nm:n sijaan.

Bugatti havaitsi tutkimuksissaan 3. maalisuuta 2022, että kun kyseistä ruuvia kokeiltiin momenttiavaimella, se ei saavuttanut vaadittua vähimmäismomenttia. Autovalmistaja aloitti heti sisäisen tutkimuksen analysoimalla ruuviliitosten tietokantaa Chironin koko tuotantoajalta. Yhtiö päätti, että tilanne vaati takaisinkutsun.

Bugatti hoitaa kyseisen Chironin kuljetuksen lähimpään valtuutettuun korjaamoon. Siellä olevat teknikot tarkistavat ruuvin vääntömomentin ja kiristävät sen oikeaan momenttiin.

Jokunen vuosi sitten myös BMW takaisinkutsui Yhdysvalloissa yhden ajoneuvon. Tuolloin kyseessä oli potentiaalisesta ohjaustehostinongelmasta kärsinyt X3. Porsche puolestaan takaisinkutsui 918 Spyder -hyperautonsa kokoamisohjeissa olleiden painovirheiden takia.

Lähteet: NHTSA, Motor1

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat