Alfa Romeo Giulia

Ajoneuvot Uutinen 27.10.2016

Alfa Romeo Giulia saa farkkuversion – tavoitteena myynnin lisävauhti

Virkistävä Alfa Romeo Giulia saa ensi vuonna mallistoonsa farmariversion – ainakin sisäpiirilähteiden mukaan.

Alfa Romeon uutena tähtenä loistava Giulia on saamassa farmariversion ainakin Euroopan markkinoille. Valmistaja ei ole tehnyt farkusta virallista julkistusta, mutta Automotive Newsin sisäpiirilähteiden mukaan malliston laajennuksessa on ehdoton logiikka. Farmarit kattavat noin 42 prosenttia Giulian edustamasta keskikokoisten premium-autojen sektorista, porrasperien osuuden ollessa vain 33 prosenttia.

– Giulia pärjää suhteellisen hyvin, mutta ilman farmaria se ei kilpaile keskikokoisten premiumeiden suurimmassa ryhmässä, kiteytti JATO Dynamicsin analyytikko Felipe Munoz.

Myyntiin uusi pitkäperäinen Giulia saapuisi loppuvuodesta 2017.

Mallilla hyvä alku Euroopassa

Fiat Chryslerin pääjohtaja Sergio Marchionne on ollut tyytyväinen Giulian ensikuukausien myyntiin ja malli on pokannut samalla nipun tunnustuksia. Vuositasolla nykyiselle porrasperäiselle Giulialle odotetaan noin 75–100 000 kappaleen myyntiä. Alfan uutuuden myynti aloitetaan Yhdysvalloissa vuoden loppuun mennessä ja ”toivottavasti” Kiinassa ensi vuoden alkupuoliskolla.

Marchionne on vakuuttunut Giuliaan varten kehitetyn Giorgio-arkkitehtuurin mahdollisuuksista, sen ollessa ”kaikki mitä odotettiin ja enemmän”. Fiat Chrysler voi rakentaa pohjalevyn avulla ”ilmiömäisiä” taka- ja nelivetoautoja, joista osa saattaa laajentaa jopa Jeepin mallistoa, pääjohtaja listasi.

– Luulen, että arkkitehtuurin hyödyntäminen konsernin sisällä laajassa joukossa käyttökohteita on hyödyllisintä, mitä olemme tehneet teknisen kehityssaralla aikoihin.

Samalla Marchionne vahvisti, että Alfa Romeon katumaasturi, Stelvio, nähdään ensi kuussa Los Angelesin autonäyttelyssä ja se saapunee maailmanlaajuiseen myyntiin alkuvuodesta 2017. Myös Stelvio pohjautuu Giorgio-rakenteeseen ja pyrkii olemaan Audi Q5:n ja BMW X3:n kilpailija.

Syyskuun loppuun mennessä Alfa Romeo oli myynyt 5 105 Giuliaa Euroopassa, jolla saavutetaan viides sija Mercedes-Benz C-sarjan, BMW 3-sarjan, Audi A4:n ja Jaguar XE:n jälkeen. Syyskuun myynnissä Giulia oli kuitenkin kohonnut jo neljännelle sijalle ohi Jaguar XE:n.

Lähde: Automotive News Kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat