Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 5.9.2022

Eränkävijäin sähköauto: Opel Crosscamp Flex saatavilla ensi vuonna

Düsseldorfin Caravan Salon 2022 -matkailuajoneuvomessuilla esitelty Crosscamp Flex on eräs aivan ensimmäisiä lajissaan.

Opel Crosscampin kaltaiset telttakattoiset pikkubussit ovat käteviä arki- ja matkailuauton yhdistelmiä. Muita esimerkkejä tästä ovat Volkswagenin Californiat sekä Mercedes-Benzin Marco Polo -mallisto, johon on hiljattain liittynyt myös täyssähköinen EQV. Näistä jälkimmäinen saa piakkoin seuraa Opelista.

Sopiva neljälle

Crosscamp Flex perustuu Zafira e-Life -sähköpikkubussiin, ja sitä voi täten käyttää ihan tavallisena arkiautona. Sitten kun koittaa aika huvipuistokierrokselle, saaristoseikkailulle tai vaikkapa sukujuhliin, ovat tykötarpeet leiriytymistä varten valmiina. Crosscamp Flex on kykeneväinen kestitsemään neljä henkeä. Takapenkit taipuvat parisängyksi, minkä lisäksi katosta aukeavan teltan alle mahtuu kaksi vuodetta. Etupenkit kääntyvät 180 astetta taaksepäin, jolloin auton matkustamoon saa muodostettua mukavan seurusteluryhmän.

Crosscamp Flex tarjoaa myös keittopisteen, kaasukeittimen, jääkaapin, vesipisteen sekä säiliöt juoma- ja jätevedelle. Sisällä on muitakin sähkötoimintoja, kuten valaistus ja USB-portit. Niiden virtaa ei syödä ajoakulta, vaan 95 ampeeritunnin lisäakulta. Toimintamatkaksi kerrotaan 322 kilometriä, mikä on suurin piirtein samaa luokkaa Mercedeksen Marco Polo EQV:n kanssa. Tällä ei ajeta Helsingistä edes Pohjanmaalle ilman latausta, mutta toisaalta matkahan on monesti päämäärä, ja latailemalla tulee ehkä tutustuneeksi matkan varrella sellaisiin paikkoihin, joista polttomoottoriautolla posottaisi ohi.

Myyntiin Crosscamp Flexiä aiotaan todellakin vuodeksi 2023. Opel kertoo, että tuolloin esiteltäisiin myös tarkemmin määrittelemätön, pienempi Crosscamp Lite. Oletettavasti tämä tulee perustumaan Combo e-Lifeen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat