Mercedes-Benz EQV matkailuauto

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 12.1.2022

Mercedes-Benz EQV taipuu myös matkailuautoksi

Mercedeksen Marco Polo -matkailuautomalliston tuntevat vähintään kaikki alaan perehtyneet, mutta sähköisenä sellainen on jotain ihan uutta.

Marco Polo -mallisto rakentuu Mercedeksen pikkubussien pohjalle. Niissä on kohtalaisesti tilaa ja monia mukavuusvarusteita, kuitenkin ilman täysikokoisen matkailuauton koon tuomaa kömpelyyttä ja hintaa. Marco Polo ei myöskään vieroksu tavallista arkiajoa kesälomakauden ulkopuolella samalla lailla kuin täysikokoinen matkailuauto.

Mercedes-Benz EQV matkailuauto

Mercedes on aivan ensimmäisten joukossa hyppäämässä sähköisten matkailuajoneuvojen kelkkaan. Haasteena on tässäkin tapauksessa polttomoottorin puuttuminen, sillä matkailuautossa tarvitaan energiaa myös silloin kun ei ajeta. Sähköä ei kannata nipistää jäljellä olevista ajokilometreistä yhtään enempää kuin on tarvis, etenkään keskellä ei mitään. Premiumtila-auto EQV:n matkailuautoksi Mercedestä varten räätälöinyt sveitsiläinen Sortimo onkin miettinyt pari asiaa uudestaan.

Marco Polojen tunnetuin piirre on niiden teltaksi nostettava katto. Sortimo on lisännyt EQV:n nostettavan katon päälle 400 watin aurinkopaneelit. Näin vähän kuin ilmaiseksi paneelit saa säädettyä juuri oikeaan kulmaan aurinkoon nähden. Varsinaista ajoakkua auttaa tässä versiossa erillinen, kabiinin laitteita – vai pitäisikö sanoa kodinkoneita – pyörittävä akku, joka ei syö toimintamatkaa. Aurinkopaneeleilla voi sen sijaan ladata kumpaakin.

Mercedes-Benz EQV matkailuauto

Matkailuauto-EQV:n erikoisrakenteet on tehty aiempaa kevyemmiksi. Integroituun matkailuvarusteluun kuuluvat tietysti vuoteet, matkatavaratila, minikeittiö tarvittavine välineineen ja vesipisteineen, jääkaappi, USB-portit sekä riittävä valaistus.

Mercedes-Benz EQV matkailuauto

EQV-matkailuauto on saatavilla sekä lyhyemmällä 514-senttisellä että pidemmällä 537 sentin korilla. Malliversioista tarjotaan EQV 250:tä (60 kWh akku) ja EQV 300:a (90 kWh akulla). EQV 250:n toimintamatka on WLTP-mittaustavalla 213 – 236 kilometriä, 300:n puolestaan 326 – 363 kilometriä. Pidemmillä reissuilla tämä tietää varsin tiuhaa latailutahtia, ja sitä, että aivan korpeen ei välttämättä kannata lähteä. Sen sijaan lähi-/ kotiseutumatkailuun tai esimerkiksi rantapiknikille EQV:stä varmasti on.

Mercedes-Benz EQV matkailuauto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat