Ajoneuvot | 14.2.2020

Kyllä kiitos – Mercedes-Benz viikonloppumatkailuun telttakatolla

Istuimet viidelle, petipaikat neljälle, lisävarusteena ulosvedettävä keittiökin – tätä tarjoaa Mercedes-Benz Weekender. Joko lähdetään roadtripille?

Jaa artikkeli

Mercedes-Benz julkaisi Yhdysvalloissa Metriksen, Suomessa Vitona tunnetun, minibussin retkeilyautoversion –  Weekenderin. Valmistaja kertoo auton soveltuvan erityisesti roadtrippejä varten. Tähän asti tähtikeulaisen matkailuauton halutessaan on täytynyt valita kolmannen osapuolen rakentama versio, Mercedes-Benz Weekender on autonvalmistajan oma tuote Volkswagen Grand Californian tapaan.

Telttakattoinen retkeilyauto on valmistettu Driverge Vehicle Innovationsin ja Peace Vansin yhteistyönä. Istumapaikkoja on viidelle ja yöpymistilat neljälle hengelle. Ulkomitoiltaan auto vastaa täysin normaalia Metristä, joten se sopii retkeilyautojen kompakteimmassa päässä erinomaisesti myös kaupunkiliikenteeseen.

Sisäosa toimii normaalisti oleskelutilana. Molemmat etuistuimet ovat käännettävissä takaosaa kohti. Takaosan kolmepaikkaisen penkkirivin ja etuosan istuimien välissä on pieni pöytä. Kun telttaosan nostaa ylös mahtuu autossa seisomaan pidemmätkin ihmiset. Lisätilaa oleskelutilaan saa tarvittaessa liikuttamalla takarivin istuimia kiskoilla taaksepäin.

Puhelimet laturiin kattoteltassakin

Auton muuttaminen yöpymistä varten tapahtuu näppärästi laskemalla telttaosan pohja alas, ja takaistuimet taittamalla on peti lakanoita vaille valmis auton alakerrassakin. Molemmat pedit on tarkoitettu kahdelle.

Telttaosiossa makoilualustan virkaa toimittaa muistivaahtopatja. Telttakankaassa on kolme ikkunaa valoisuuden parantamiseksi ja molemmille yöpyjille on kaksi USB-pistoketta esimerkiksi puhelimen latausta varten. Weekenderiin kuuluu matkailuautoille tyypillisesti hupiakku vakiona, joten matka ei tyssää yltiöpäisenkään matkustamon energiankäytön seurauksena.

Weekenderin lisävarustelistalta voi halutessaan ruksia muun muassa aurinkopaneelit, paremman audiojärjestelmän, navigointijärjestelmän, ja kattotelineet esimerkiksi surffilautaa varten. Ulos vedettävä keittiökin löytyy lisävarustelistalta.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu