Ajoneuvot Uutinen 18.12.2018

Fordin kaupunkimaastureilla ennätysten vuosi – Eurooppa innostui

Kuluva vuosi on Fordin kaikkien aikojen paras SUV-mallien myyntivuosi Euroopassa, vaikka tuloksesta puuttuu vielä joulukuun myynti kokonaan.

Fordin SUV-mallisto rikkoi myyntiennätyksiä kaikkien aikojen parhaalla tuloksellaan Euroopassa. Valmistajan mallistosta Euroopassa myydyistä autoista jo yli viidennes on maasturimalleja

Kaupunkimaasturimallien myynti kasvoi 21 prosenttia tammi-marraskuussa verrattuna vuoden 2017 vastaavaan aikaan, Ford kertoo. Lukujen valossa parhat tilastomerkinnät kuuluvat EcoSportille, jonka myynti on kasvanut 105 prosenttia ja keskikokoluokan Kugalle, jolle kasvua kertyi 27 prosenttia vuoden aikana

Ford odottaa menestyksen jatkuvan myös vuonna 2019. Ykkösvaltiksi on nimetty jo nyt uudistuksen läpikäyvä Edge. Korkeat odotukset kohdistuvat myös Fordin crossover-malleihin: Focus Active, Fiesta Active ja KA+ Active. Näistä jälkimmäinen ei kuulu valmistajan valikoimaan Suomessa.

Ford EcoSport, Kuga ja Edge –malleja on Euroopassa myyty marraskuun loppuun mennessä lähes 259 200 kappaletta, ja Ford ylitti nyt neljännesmiljoonan myydyn maasturin rajapyykin ensimmäistä kertaa EU 20*-maissa, joihin luetaan Alankomaat, Belgia, Espanja Itävalta, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki ja Unkari.

Peesaako Suomi Eurooppaa?

– SUV-mallien myynti kasvaa Euroopassa nopeammin kuin minkään muun ajoneuvotyypin, ja meidän laaja mallistomme – Ecosport, Kuga ja Edge – kiinnostaa asiakkaita enemmän kuin koskaan aikaisemmin rohkean ja urheilullisen muotoilunsa ja kehittyneiden teknologioidensa ansiosta. Esimerkkinä mainittakoon älykäs nelivetojärjestelmä, joka tuo ajamiseen varmuutta eri keliolosuhteissa, totesi Fordin markkinoinnista ja myynnistä Euroopassa vastaava Roelant de Waard.

Fordin SUV-mallien osuus Euroopan henkilöautomyynnistä on kasvanut jo kolmatta vuotta peräkkäin ja on nyt jo yli viidennes myydyistä henkilöautoista.

Ford kertoo myyneensä 2018 aikana yli 104 600 EcoSportia ja yli 145 300 Ford Kugaa eurooppalaisille asiakkailleen. Uudistuneella Edgellä on hieman kirittävää.  Valmistajan julkaisema myyntiluku Euroopan osalta on 34 000 ajoneuvoa vuonna 2016 tapahtuneen lanseeraamisen jälkeen.

Suomessa SUV-mallien osuus Fordin henkilöautojen kokonaismyynnistä on tällä hetkellä alle 20 prosenttia, mutta maahantuoja ennustaa osuuden jopa kaksinkertaistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lähde ja kuvituskuva: Ford

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat