Honda vanha logo

Ajoneuvot Uutinen 9.2.2017

Honda järjestäytyy uudelleen – Suomeen itsenäinen maahantuoja

Suomessa toteutettava liiketoiminnan siirto on osa Hondan Euroopan myynti- ja jakeluverkoston uudelleenjärjestelyä.

Honda-henkilöautojen maahantuonti  siirtyy Suomessa uudelle toimijalle. Liiketoiminnan siirto on osa Hondan Euroopan myynti- ja jakeluverkoston uudelleenjärjestelyä. Honda Motor Europe uskoo, että Suomessa maahantuontitoiminnot ovat tehokkaimmin hoidettavissa itsenäisen maahantuojan toimesta.

Muutoksen myötä Suomessa Honda-henkilöautojen maahantuojana aloittaa NCG Import Finland Oy Ab, joka on tanskalaisen Nic. Christiansen Groupin tytäryhtiö. Tavoitteena on, että uusi maahantuoja aloittaa toimintansa jo 1.4.2017.

Taustalla tanskalainen perheyhtiö

Nic. Christiansen Group on vuonna 1967 perustettu autoalaan keskittynyt perheyhtiö, joka toimi vuosina 1971-2001 Hondan maahantuojana Tanskassa. Maahantuonnin päätyttyä yhtiö pysyi merkin jälleenmyyjänä.

Nic. Christiansen Group toimii useiden eri automerkkien maahantuojana Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Maahantuontitoimintojen lisäksi yhtiöllä on kolme autojen vähittäiskauppaa harjoittavaa ketjua, joilla on yhteensä 16 toimipistettä. Hondan lisäksi edustuksia kerrotaan olevan myös useiltä muilta merkeiltä.

Nic. Christiansen Groupia kuvaillaan vahvaksi skandinaaviseksi toimijaksi ajoneuvojen markkinoinnissa ja jakelussa. Laajeneminen Suomeen ja Baltiaan on tärkeä osa yhtiön kasvuhakuista strategiaa. Yhtymän liikevaihto vuonna 2016 oli n.765 milj. euroa ja sen palveluksessa on yhteensä 650 henkilöä.

Honda odottaa yhteistyötä innolla

– Honda odottaa innolla yhteistyötä Nic. Christiansen Groupin kanssa osana yritystoiminnan kehittämistä sekä Suomen ja Baltian maiden asiakaskunnan palvelemista. Meillä on mielenkiintoinen uusien tuotteiden lanseerausohjelma, joka alkaa lähikuukausina uuden upean 5-ovisen Civicin esittelyllä, Honda Motor Europen varatoimitusjohtaja Philip Ross kommentoi.

– Suomi ja Baltian maat ovat jo jonkin aikaa olleet esillä strategisissa suunnitelmissamme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme luomaan yhteistyön Hondan kanssa juuri näillä kyseisillä maantieteellisillä alueilla, joilla odotamme tapahtuvan merkittävää kehitystä ja kasvua tulevina vuosina. Meillä on lisäksi suuri luottamus Hondan tuotteisiin ja tuotemerkkiin ja kohdistammekin suuria odotuksia tulevaan yhteistyöhön, kommentoi puolestaan konsernin toimitusjohtaja Niels V. Bertelsen Nic. Christiansen Holdingista.

Honda maahantuonnin henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan uuden yhtiön palvelukseen ja jatkaa nykyisissä toimitiloissa Vantaalla.

Viime vuosi oli Hondalle onnistunut Euroopassa. Merkki kertoo vahvistaneensa asemiaan Euroopassa merkittävästi. Suomessa Honda oli yksi markkinoiden onnistujista. Merkin rekisteröinnit kasvoivat peräti 48,3 prosentilla. Uuden maahantuojan tavoitteena on keväällä esiteltävän 10. sukupolven Civicin myötä vahvistaa Hondan asemaa nykyisestä myös tulevaisuudessa.

Lähde: Honda Motor Europe Finland, Kuvitus: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat