Mercedes-Benz ruumisauto farmari pakettiauto S 320 käytetyt erikoisuudet

Ajoneuvot Käytetyt erikoisuudet 31.10.2022

Käytetyt erikoisuudet: S-sarjan Mercedes ruumisautona

Ilmoituksen mukaan Mercedes-Benz on pakettiauto, mutta S-sarjasta tehty farmari suurine ikkunoineen ei pysty piilottelemaan auton alkuperäistä tarkoitusta.

Mercedes-Benz S-sarja, korikoodiltaan W140, esiteltiin Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 1991. Jyhkeä edustusauto hallitsikin 1990-luvun ministerikyytejä rautaisella otteella. Korimallin tunnetuimpiin yksilöihin viitataan myös muutamien arvohenkilöiden nimillä.

Mutta että farmarina? Vastaus arvoitukseen liittynee auton kookkaisiin ikkunoihin ja sangen putkmaiseen tavaratilaan.

Mercedes-Benz ruumisauto farmari pakettiauto S 320 käytetyt erikoisuudet

1996 Mercedes-Ben S 320 ”pakettiauto”

Vuosien varrella S-sarjan ruumisauto on kulkenut 145 000 kilometriä ja sen katsastus on voimassa kesäkuulle 2023. Myyjän ilmoituksen mukaan tekniikka toimii, joten 3,2-litraisen moottorin ja automaatin yhdistelmän pitäisi liikuttaa pitkää autoa ongelmitta. Auto on myynnissä Kangasalla.

Auton koria kuvaillaan asialliseksi, mutta muutamin kohdin riittää kosmeettista sanomista. Itse sisusta on siisti ja autosta löytyy mielenkiintoisesti myös sähkötoiminen takaluukku. Jopa tavaratilan verhot ovat vielä paikallaan, muistuttaen auton edellisestä urasta.

Mercedes-Benz ruumisauto farmari pakettiauto S 320 käytetyt erikoisuudet

Muista varusteista mainittakoon ilmastointi, nahkapenkit ja koko joukko aikakauden edustusvarusteita luistonestosta alkaen. Myyjän mukaan auto on rekisteröity pakettiautoksi ja sen saa myös ALV-vähennyskelpoisena.

Klassisesti ruumisautoja ovat suosineet ainakin raskaan musiikin bändit, sillä kookas ja synkeä farmari sopii hyvin soittimien roudaamiseen. Etuistuinten puolesta Mercedes sopii pidemmällekin kiertueelle, varsinkin jos osa soittajista tulee toisessa autossa. On toki eri asia, onko 3,2-litrainen bensiinikutonen paritonnisessa autossa järkevä kiertuekulkine näillä polttoaineiden hinnoilla.

Mercedes-Benz ruumisauto farmari pakettiauto S 320 käytetyt erikoisuudet

Auton yleisilme ulkopuolelta on synkeä mustasta keulasta ja mustista tavaratilan ikkunapeitteistä johtuen, joten toivottavasti Mercedeksen seuraavalla omistajalla on jotain teipattavaa. Kuten vaikka bändin logo tai levynkansi.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Muokattu 31.10.2022 – muutettu paikkakunnan kirjoitusasua

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat