Volvo V50 ekovanteet

Ajoneuvot Käyttötesti käytetyllä Volvo V50 29.12.2022

Käyttötesti käytetyllä: ostimme Volvo V50:n vanteet ennen autoa!

Joskus autokuume puraisee oikein kunnolla. Meidän tapauksessamme kävi niin, että hankimme tulevan Volvo V50 -käyttötestiauton vanne-rengassarjan ennen kuin olimme edes ostaneet koko autoa.

Tiedättehän tunteen – kun uuden tai uuden käytetyn auton hankinta on käsillä, ajatukset alkavat vähitellen vajota yhä syvemmälle aiheeseen. Pian havaitsee, että iso osa päivästä kuluu netin automyynti-ilmoituksia selatessa, eikä syömisestä tai nukkumisesta tahdo tulla oikein mitään.

Juuri näin käy myös meille Moottorin toimituksen jäsenille säännöllisin väliajoin, kun Käyttötesti käytetyllä -juttusarjan seuraavaa autoa ryhdytään etsimään. Vaikka kyseessä on töihin liittyvä asia, siihen suhtautuu melkein kuin oman kulkupelin hankintaan – jo siksi, että tulevan auton ratin takana tulee itsekin aikanaan vietettyä tovi jos toinenkin.

Niinpä kun kesäautomme Honda Civic Type R pistettiin loppusyksystä myyntiin, olimme jo päättäneet, millaisen auton halusimme. Kuume kasvoi, ja johti lopulta hupaisaan tapahtumaketjuun.

Erityiset ekovanteet

Seuraavan automme hankintaperusteista kerromme hieman myöhemmin julkaistavassa jutussa, mutta paljastettakoon jo nyt, että kyseessä on vuosina 2004–2012 valmistetun Volvo V50 -mallin erityinen Drive-taloudellisuusversio, jonka vahvimpana ulkoisena merkkinä ovat 16-tuumaiset Libra-vanteet.

Nämä ekohenkiset kiekot oli muotoiltu mahdollisimman aerodynaamisiksi, mikä yhdessä malliin tehtyjen muiden parannusten kanssa alensi jo valmiiksi pientä polttonesteen kulutusta entisestään.

Sopivia Volvoja etsiessä havaitsimme kuitenkin, etteivät kaikki Drive-merkinnällä varustetut autot sittenkään olleet varustettu näillä tunnusomaisilla vanteilla. Ilmeisesti osa ostajista ei aikanaan arvostanut niiden ulkonäköä ja valitsi autonsa alle mieluummin jotkin muut ruotsalaismerkin tunnetusti runsaasta vannevalikoimasta.

Me ajattelimme tyystin toisin: jos saisimme käsiimme sopivan Drive-yksilön, se pitää ehdottomasti olla kengitetty Libroilla – onhan auto tarkoitettu toimimaan optimaalisesti juuri niillä ja samalla erottumaan visuaalisesti muusta V50-mallistosta.

Volvo V50 ekovanteet

Pakko-ostoksena

Etenkin viimeksi mainittu seikka oli erityisen tärkeä graafikollemme Jari Saarentaukselle, onhan hän viime kädessä vastuussa Moottorin julkaisujen ulkoisesta olemuksesta. Tuleva käyttötestiauto tulisi esiintymään useissa valokuvissa, eikä ole lainkaan sivuseikka, minkä näköisenä.

Vanteiden sileä olemus kiehtoi lopulta Jaria niin paljon, että hän löysi netistä yksityisen myyjän kauppaaman setin vanteita, ja pikku maakuntakierroksen tuloksena kiikutti ne toimitukseen – oikeastaan tietämättä, tarvitsisimmeko niitä ylipäätään lainkaan.

Edes se, että vanteet oli leivottu yhteen loppuunajettujen kesärenkaiden kanssa ja yhdessä vanteista oli havaittavaa kanttikiviosumaa, ei haitannut – siinä autotallimme lattialla levätessään 80 euron ostos lievitti autokuumetta ainakin vähäsen.

Entä sitten itse auto – hankittiinko sitä lainkaan? Jo toki, ja vanne-episodikin sai jatkoa. Asiasta lisää seuraavassa raportissa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat