Volkswagen T-Roc

Ajoneuvot Koeajo 9.5.2022

Koeajo: Volkswagen T-Roc uudistui, muttei liiaksi

Kompakti katumaasturi Volkswagen T-Roc koki kasvojenkohennuksen. Hyvää: tilat, perinteiset nappulat ratissa, mukavuus, varusteet. Huonoa: hybridivaihtoehto puuttuu.

Reilut neljä vuotta vanha Volkswagen T-Roc kävi läpi faceliftin, jonka antia käsittelimme jo aiemmassa jutussamme. Malli vastaa monien ostajien tarpeita, sillä ulkomuodossa on nuorekkuutta, ja auton helpot käyttöominaisuudet miellyttävät myös varttuneimpia ostajia. Istuimet sijaitsevat sopivan korkealla, jolloin autoon on helppo kulkea. Myös näkyvyys on kaikkiin suuntiin mainio.

Volkswagen T-Roc

Kaikissa malleissa on digitaalinen mittaristo vakiona, samoin led-ajovalot. Parkkeerausta helpottavat pysäköintiavustin sekä -tutkat. Koeajetussa Comfort Business -mallissa on lisäksi mukautuva vakionopeussäädin sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin kaukosäätimellä. Tähän versioon oli ladattu lisävarusteina avaimeton käynnistys, isompi 10,25 tuuman digimittaristo sekä peruutuskamera.

Volkswagen T-Roc

Laadukkaamman oloinen

Ohjaamo näyttää astetta laadukkaammalta edellismalliin verrattuna. Näkymää hallitsevat iso keskinäyttö ja selkeä digimittaristo. Perinteiset säätimet ratissa ja keskinäytössä ovat kuitenkin tallella, ja ansaitsevatkin erityismaininnan. Säädöt on helppo tehdä ilman turhia hipelöintejä ja hapuiluja.

Volkswagen T-Roc

1,5 litran bensiiniturbo kuljettaa T-Rocia vaivattomasti. Myös DSG-automaatti hoitaa asiat kuten pitääkin. Ohjaamo on mukavan hiljainen ja ajoasento löytyy helposti. Istuimet antavat hyvän tuen, ja reisituki riittää myös pitkille jaloille. Myös takapenkillä viihtyy hyvin, ja pääntilakin riittää.

Volkswagen T-Roc

Rengasäänet pysyvät vaimeina, kiitos maltillisen vannekoon. Korkeampi rengasprofiili suojaa myös vanteita kevään roudan raiskaamilla kestopäällysteillä.

Volkswagen T-Roc

Ajo-ominaisuudet ovat tuttua Volkswagenia. Ohjaustuntuma on tarkka ja auton ratissa viihtyy hyvin. Jousitus nielee epätasaisuudet hienosti, eikä auto pahemmin kallistele tiukemmassakaan kurvailussa.

Volkswagen T-Roc

Tasapainoinen, mutta…

Volkswagen T-Roc Comfort Business tulee olemaan monen keskihintaisen auton ostajan listalla. Autosta on vaikea löytää moitittavaa, ja sitä voikin luonnehtia tasavahvaksi suoritukseksi. Hybriditekniikka kuitenkin odottaa vielä tähän luokkaan tuloaan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat