Mazda MX-5 RF

Ajoneuvot Uutinen 23.3.2016

Kovapäisempi MX-5 – Mazdan avomalli saa kovan katon

Automaattisen katon lisäksi kovempi MX-5 saa myös automaattiset vaihteet.

Kolmannen sukupolven askelmerkkejä noudatellen myös Mazdan ikonisen MX-5:n neljäs sukupolvi saa mallistoonsa kovalla katolla varustetun version. MX-5 RF (”retractable fastback”, ”avattava viistoperä”) esiteltiin New Yorkin autonäyttelyn alla. Sähköisesti toimiva targa-katto liukuu näppärästi pois ulkoilman tieltä napin painalluksella.

Mazda MX-5 RF

Jotain Mazdan insinöörien nokkeluudesta kertoo jotain se, että kovakattoinen palapeli ei vie yhtään tavaratilaa verrattuna kangaskattoiseen versioon. Kattorakenteen painosta Mazda ei tosin kertonut julkistuksen yhteydessä. Kovempi MX-5 vastaa muilta osin kangaskattomallia, eli moottorivaihtoehtoina ovat 1,5-litrainen ja 2,0-litrainen nelisylinterinen Skyactiv-G. Säännön vahvistavana poikkeuksena on tosin se, että kovan katon yhteydessä vaihteistoksi saa halutessaan myös kuusivaihteisen automaatin.

Mazda MX-5 RF

Samalla mallistoon tulee uusi Machine Grey -metalliväri. Punaisen Soul Redin tavoin maalipinta on toteutettu Mazdan Takuminuri-tekniikalla, jolloin maalipinta vaikuttaa mestarimaalaajan tekosilta. Kerroksittain mustan pigmentin ja alumiinilastujen avulla toteutettu värisävy on suunniteltu korostamaan Mazdan Kodo-muotoilukielen hienovaraisuutta ja auton veistoksellisuutta. Mikäli harmaa saa sydämesi sykkimään, tulee värisävy tarjolle myös yleisesti Mazdan mallistoon.

Lähde ja kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mazda

Kaikki koeajot

Uusimmat