Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 26.2.2023

Lexukselle ominainen ratkaisu sähköauton toimintamatka-ahdistukseen: polttomoottorimalli ilmaiseksi käyttöön

Ratkaisu näyttää olevan ainakin tällä hetkellä tarjolla vain USA:ssa, mutta sillä Lexus epäsuorasti myöntää konserninsa ensimmäisen tuotantosähköauton haasteet. Se on myös uusi osoitus Lexuksen asiakaspalvelukulttuurista.

Lexus RZ 450e on vahvoissa liemissä keitetyn Toyota bZ4X:n tekninen sisarmalli. Muiden haasteiden muassa japanilaisvalmistajan sähköautodebytantti on esittänyt verrattain kehnoja suorituksia toimintamatkatesteissä, kuten maailman suurimmassa sähköautovertailussa.

Lexus RZ 450e

Toyotan luksusmerkkinä Lexus on aivan alusta lähtien perustanut liiketoimintansa tasokkaiden autojen lisäksi harvinaisen tasokkaalle asiakaspalvelulle. Tähän on kuulunut se, että niissä tilanteissa, joissa itse tuote eli auto ei ole täyttänyt kaikilta osin merkin omia laatuvaatimuksia, on Lexuksen myynti- ja huoltoverkosto pyrkinyt tapauksen parhaalla mahdollisella tavalla hyvittämään ja pitämään asiakkaansa puolia enemmän kuin laki velvoittaa.

Lexus RZ

30 päivää 3 vuoden aikana

Lexus Reserve Programista on uutisoinut muun muassa CarBuzz, mutta Lexus itse ei ole siitä suomeksi sanottuna juuri numeroa tehnyt, mikä on ymmärrettävää, sillä ohjelmahan ilmiselvästi paljastaa valmistajan tuotteesta heikkouden.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan RZ:aan sijoittaneet asiakkaat saavat ohjelman kautta vuokrata omalta Lexus-jälleenmyyjältään käyttöönsä polttomoottorisen Lexuksen sellaisiin tarpeisiin, joihin sähkömallin toimintamatka ei riitä. Vuokraus on omistajalle ilmaista, ja ohjelman puitteissa vuokra-auton saa käyttöönsä 30 vuorokautena kolmen vuoden ajanjaksolla.

Lexus RZ

Ohjelma ei myöskään erittele, mitkä mallit ovat RZ-autoilijalle vuokrattavissa. Tällä perusteella aurinkoisen kesäpäivän LC Convertiblella tai luksusmatkan LS- edustusautolla tai LX -luksusmaasturilla pitäisi olla mahdollista täysin ilmaiseksi, mikäli jälleenmyyjällä siis vain on moinen ajoon tarjolla. Ajojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä mikäli ne 30 päivää tulevat täyteen, ei lisää ole luvassa rahallakaan.

Lexus RZ

Solterrakin otsikoissa

Toyota bZ4X:n ja Lexus RZ:n kolmas sisar, bZ4X:n kanssa lähes identtinen Subaru Solterra on päätynyt uudelleen ajokieltoon vanhan pinnapulttiongelman vuoksi, tosin paljon aiempaa pienemmässä mittakaavassa. Edellisellä kerralla peräti molempien sisarten tuotanto jouduttiin katkaisemaan. Mallit ovat nuoresta iästään huolimatta läpikäyneet takaisinkutsukampanjan myös turvatyynyjensä takia.

Subaru Solterra

Nyt on käynyt ilmi, että vajaassa 1 200:ssa Pohjois-Amerikassa myydyssä Solterra-yksilössä alkuperäisen ongelman korjaukset on tehty puutteellisesti, eivätkä kaikki pinnapultit välttämättä ole riittävän kireällä. Korjaukset on asianosaisiin autoihin tehty kahdessa eri satamassa autojen toimitusvaiheessa, ja ne on toteuttanut Subarun tilauksesta kolmas osapuoli. Subaru on ollut yhteydessä autojen omistajiin, ja asettanut ne kaikki ajokieltoon, kunnes valtuutettu Subaru-merkkikorjaamo on tarkastanut ja mahdollisesti kiristänyt pultit vaaditulle kireydelle. Asiakkailleen Subaru on luonnollisesti kustantanut hinauksen ja korjauksen.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lexus

Kaikki koeajot

Uusimmat