Volkswagen Transporter

Ajoneuvot Koeajo 22.8.2019

Maistiainen: Volkswagen Transporter, Caravelle ja Multivan uudistuivat digiaikaan

Volkswagen Transporter -mallisto pikkubussiveljineen astuu päivitysten myötä jo kolmannelle vuosikymmenelleen. Kehityksen kärkinä ovat tuoreet sähköiset apujärjestelmät sekä uusittu kojelauta digipalveluineen.

Valmistaja kutsuu tuoreinta Volkswagen Transporter -tuoteperhettä tyyppinumerolla 6.1, mikä onkin oikea ilmaisu T6-edeltäjään nähden; kyse on vain päivitetystä, ei kokonaan uudesta mallista.

Volkswagen Multivan

Uudistunut Volkswagen Multivan.

Perusautoon, joka juontaa juurensa jo vuonna 2003 esitellystä T5-sukupolvesta, ei siis ole tehty järisyttäviä muutoksia. Siihen ei toki ole tarvettakaan, sillä perässä kulkeva suorakulmainen laatikko täyttää edelleen odotukset niin tavaroiden kuin useamman matkustajan kuljettamisen suhteen.

Ohjauksen kautta

Niinpä merkittävimmät uutiset löytyvät ulkoisestikin päivitetyn keulailmeen takaa. Volkkarin suosituin hyötyauto liittyy entistä selvemmin nykyaikaan hyödyntäen uutta sähköistä ohjaustehostinta, mikä mahdollistaa uusien aktiivisten apujärjestelmien käyttöönoton.

Volkswagen Transporter

Transporter-perheen tavaramerkin, henkilöautomaisen ajettavuuden kerrotaan silti jopa kohentuneen, ja suoraan ajoa parantaa myös Crafter-isoveljeltä lainattu sivutuulivakautus. Parhaillaan käynnissä olevan ensikoeajon perusteella moitteen sijaa ei ainakaan Amsterdamin ympäristön teillä ilmene.

Sähköistä nykyaikaa edustaa myös uusittu kojelauta aiempaa monipuolisempine säilytystiloineen. Kokonaisuuteen saa nyt liitettyä myös digitaalisen mittariston ja uusimman polven käyttöliittymän, ja online-palveluiden kimppuun pääsee huikkaamalla ”Hey Volkswagen” -tervehdyksen.

Volkswagen Transporter

Penkin alle

Tutun kaksilitraisen dieselmoottorin tehovalikoima luetaan nyt 90, 110, 150 ja 199 hv; kaksi ensin mainittua ovat lukemina uudet, viimeksi mainitut entisenlaiset.

Ja vaikka tavaratila on pakuversiossa ennallaan, eräitä viilauksia sentään on tehty, kuten pitkien tavaroiden lastausmahdollisuus apukuljettajien penkin alle. Sen avulla kahdesta akselivälistä pidemmällä Transporterilla voikin kuljettaa nyt jopa 3,3-metrisiä esineitä.

Volkswagen Transporter

Uusitun malliston myynti alkaa syksyllä – ensimmäiset autot ovat täällä viimeistään marraskuussa. Hinnoittelu maahantuojalla on tätä kirjoitettaessa vielä kesken.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat