Ajoneuvot | Uutinen | 7.8.2019

Mercedes-Benz osallistuu Saksassa Euro 5 -dieseleiden päivityksiin 3000 eurolla

Daimler reagoi pienemmän saksalaisyrityksen esitellessä Mercedeksen Euro 5 -dieselmallien kanssa käytettävän päästölaitteistopäivityksen. Saksan ajokieltoalueilla on mahdollista saada jopa 3 000 euron tukiraha päivitykselle.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler on ilmoittanut, että yhtiö on valmis osallistumaan joidenkin dieselmalliensa päästölaitteiden päivityksiin 3 000 euron summalla. Daimler kertoi osallistuvansa päästölaitteistoista aiheutuviin kuluihin niillä Saksan alueilla, joissa vanhemmille dieseleille on määritelty ajokieltoja ilmanlaatuun ja typen oksideihin vedoten.

Viime vuonna Saksan korkein hallinto-oikeus antoi kaupungeille mahdollisuuden määrätä alueillaan olevista ajokielloista.

Etelä-Saksassa Dr Pley SCR Technologyn kehittämä päivityspaketti kustantaa asennuksineen noin 3 000 euroa. Tässä vaiheessa uudistettu päästölaitteistojärjestelmä on tarjolla moniin Euro 5 -luokiteltuihin Mercedeksiin, käsittäen muun muassa E 220 CDI ja E 250 CDI -dieselmallit.

Saksan ajoneuvoviranomainen KBA on vasta hyväksymässä uusia jälkiasenteisia päästölaitteistoja käytettäviksi liikenteessa. Daimler reagoi tilanteeseen jo avaamalla verkkosivun, jolla päästölaitteistoja asennuttavat kuljettajat voivat hakea taloudellista tukea.

Aikaisemmin saksalaisvalmistajat ovat tarjonneet ratkaisuksi ohjelmistopäivityksiä, vältellen varsinaisia päästölaitteistopäivityksiä ja ohjaten kuluttajia uudempien Euro 6 -luokiteltujen ajoneuvojen pariin.

– Olemme tienneet alusta asti, että päivityslaitteistot ovat taloudellisesti kannattavia ja nyt olemme todistaneet sen autonvalmistajille, kommentoi Dr Pley SCR Technologyn tuotekehityspäällikkö Thomas Steinbrückner.

Lähde: Automotive News Kuva: Petri Munukka

Jaa artikkeli

Keskustelu