Ajoneuvot Uutinen 28.3.2023

Näiden naamioteippien alla lymyää uusi Mitsubishi L200 – esitellään Thaimaassa seuraavien 12 kuukauden aikana

Mitsubishi XRT Concept on käytännössä tulevan L200:n prototyyppi. Perustansa se jakaa tulevan Nissan Navaran kanssa.

Mitsubishi pitää Bangkok International Motor Show’ssa esittelemäänsä XRT Conceptia konseptimallina, mutta kuvien perusteella sitä voi perustellusti pitää tuotantomallia edeltävänä prototyyppinä.

Naamioteippien alta löytyy todennäköisesti tulevan L200:n kori lopullisessa muodossaan. XRT:ssä on myös maastorenkaat ja muita siihen suuntaan viittaavia yksityiskohtia, kuten snorkkeli, sekä viittaus Mitsubishi Ralliartiin.

Nykyinen L200 – useimmilla markkinoilla mallinimeltään Triton – on ehtinyt jo yhdeksän vuoden malli-ikään, jonka aikana se on saanut yhden suuremman faceliftin. Samassa iässä on myös Nissan Navara.

Autot eivät ole sukua toisilleen, mutta yhdeksän vuoden aikana Mitsubishistä on tullut täysjäsen Nissanin ja Renaultin kanssa muodostamassaan allianssissa, joten tulevassa sukupolvessaan L200:n ja Navaran on määrä kulkea käsi kädessä.

Uusi diesel ja sähköä jossain muodossa

Ennakkotiedoissa ei mennä tekniikan osalta yksityiskohtiin, mutta odotettavissa on Mitsubishin mukaan uuden sukupolven tikapuurunko pidemmällä akselivälillä, uudet dieselmoottorit sekä sähköistetty voimalinja. Lataushybridikin on puheissa välähtänyt.

Täyssähköinenkin pickup löytyi Mitsubishin suuresta tiekartasta, jossa se ennakoi tulevaa mallistoaan kohti vuosikymmenen loppua. L200:aan enemmän tai vähemmän perustuva sähköavolava esitellään joskus vuosien 2025 ja 2028 välillä. Tällä hetkellähän täyssähköisten pickupien osalta Euroopassa ollaan vielä aivan lapsenkengissä. Käytännössä ainoa vaihtoehto on kiinalainen Maxus T90 EV, jota polttomoottorimallien ei kyllä tarvitse pelätä.

Ensin huvi, sitten työ

Uuden Tritonin prototyyppi tullaan näkemään Team Mitsubishi Ralliartin ajokkina Asia Cross County Rallyssa jo tänä vuonna. Varsinainen tuotantomalli – monien tuleva työkalu – seuraa perässä myöhemmin, kuitenkin todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana. Myynti aloitetaan Thaimaasta, joka on ollut väistyvänkin sukupolven valmistusmaa.

Pitää vielä muistaa, että nykyisellä L200:lla on myös sisarmalli, itse asiassa kaksikin sellaista. Fiat Fullback on italialaisvalmistajan versio asiasta, ja sitä myydään joillain markkinoilla myös RAM 1200:n nimellä. Nyt kun L200 on jatkossa Nissan (ja todennäköisesti Etelä-Amerikassa myös Renault Alaskanin) sisarmalli, putoavat kilpailijakonsernin edustajat mahdollisesti kelkasta pois.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mitsubishi

Kaikki koeajot

Uusimmat