Ajoneuvot Koeajo 23.5.2014

Koeajo: Nissan Juke

Jukessa yhdistyvät persoonallisuus, ajo-ominaisuudet ja käyttömukavuus. Hyvää: Persoonallisuus, ajettavuus. Huonoa: Pienet takatilat.

Pirteä Juke on edennyt kasvojen kohotukseen.

Juke nostaa hymyn huulille. Mielipiteitä jakava ulkonäkö kääntyy omissa silmissäni positiiviseksi persoonallisuudeksi.

Lysti ei rajoitu ulkonäköön. Juke vastaa odotuksiin napakalla ajettavuudellaan.

Kasvojenkohotuksessa tärkein uutinen on uudistunut ulkonäkö. Puskureiden ja ajovalojen muotoilulla on saavutettu lisää vahvaa persoonaa.

Väreillä ilottelua

Väreissä on kolme uutta vaihtoehtoa, joista metallinhohtokeltainen on omistettu pelkästään Jukelle. Värejä voi lisäksi entiseen tapaan personoida. Perusväreihin on valittavissa useita somistevärejä.

Sisätilojen yksilöinti on sekin ollut aiemmin mahdollista. Uutta on se, että somisteväritys ulottuu myös istuinten ompeleisiin ja ohjauspyörän punoksiin.

Hauska ajettava

Ajettavuudessa ei ole tapahtunut suuria mullistuksia. Ohjaus on vahvasti tehostettu, mutta tuntuma sopii käteen. Alusta ei edelleenkään herätä suuria tunteita puolesta tai vastaan.

Auto on näppärä ja ketterä. Koeajamme pikkudiesel jäänee Suomessa myynnillisesti bensiinimoottoreiden jalkoihin. Näin on käynyt ainakin edeltäjälle.

Se on tavallaan sääli, sillä vääntävä diesel sopii hyvin ketterän auton luonteeseen. Hyvä alavääntö palvelee reipasta olemusta.

Pienen dieselin vetoalue on lyhyehkö, mutta onneksi napakan kuusiportaisen vaihteiston toiminta on esimerkillisen täsmällistä.

Runsaasti moottorivaihtoehtoja

Mallivalikoima on selkeä. Bensiinipuolella tarjolla ovat 1,2- ja 1,6-litraiset turbomoottorit sekä 1,6-litrainen vapaasti hengittävä. Näistä 1,2 DIG-T on uusi Jukessa.

Mojova 1,6 DIG-T tarjoaa peräti 190 hevosvoimaa (140 kW). Voimamoottorin pariksi on saatavana myös neliveto. Muut moottorit tarjotaan etuvetoiseen malliin.

Lisämausteena etuvetoisiin on tarjolla portaaton CVT-vaihteisto. Sen saa 1,6-litraisen ahtamattoman moottorin kaveriksi.

Tarkemmat varustevaihtoehdot ja hinnat saadaan Suomen osalta selville kesän kuluessa. Ensimmäiset autot saapuvat maahamme elokuussa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat