Aston Martin Valkyrie

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2018 Päivän kuva 8.3.2019

Päivän kuva: Valkyrian lento

Aston Martinin tuleva superauto on nimetty skandinaavisen mytologian mukaan, mutta sen liikutteluun tarvitaan vain tavallista tekniikkaa.

Skandinaavisessa mytologiassa valkyria tarkoittaa mukaan Odinia palvovia taistelun hengettäriä tai kuolemanhaltijattaria, joiden tehtävänä on viedä taistelussa kaatuneiden urheiden soturien sielut Valhallaan.

Mytologiasta Geneveen

Aston Martinin näkemys aiheesta on Valkyrie. Hyperauto on laajan yhteistyön tulos, jonka osapuolia ovat brittimerkin lisäksi Cosworthin ja Red Bullin Adrian Neweyn kaltaiset tahot. Tavoitteena lieneekin viedä urheat kuljettajat aivan uudelle suorituskykytasolle.

Aston Martin Valkyerien sydämenä on Cosworthin 6,5-litrainen V12-moottori, jonka luvataan kehittävän yli 1 100 hevosvoiman tehon. Voima tehdään turboahtimien sijaan perinteisesti kierroksilla: punaraja alkaa 11 000 kierroksesta minuutissa! Lisävoimaa autolle antaa kroatialaisen Rimacin KERS-hybridijärjestelmä. Koko paketin painoksi veikataan vain hieman yli tuhatta kiloa, mikä lyhyellä matematiikalla tarkoittaa tietysti 1 100 hevosvoimaa per tonni.

Aston Martin Valkyrie

Helppoa logistiikkaa

Geneven autonäyttelyssä Valkyriellä on kunniapaikka Aston Martinin näyttävällä osastolla. Näyttelypäivien välillä asettelua halutaan kuitenkin muokata, mikä tarkoittaa autojen siirtelyä. Valkyrie nostettiin paineilmalla ylös ja pyörien alle sijoitettiin liikuteltavat rullat. Näin auto liikkuu helposti ahtaassa näyttelytilassa tarkasti seuraavaan kohtaan, ja messuosasto näyttää seuraavana päivänä taas tuoreelta.

Teksti ja kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat