Nissan Leaf 2022

Ajoneuvot Uutinen 27.2.2022

Päivittynyt Nissan Leaf 2022 tilattavissa hintaan 29 893 euroa

Ulkonäköpiristys, vanteet ja värit kohentavat kevyesti sähköautopioneerin kilpailukykyä. Nissan Leaf 2022 sai myös hinnat.

Japanilaisvalmistaja kääntää esiin uuden lehden vanhasta puusta. Päivittynyt täyssähköauto Nissan Leaf 2022 sai samalla myös hinnat.

– Nissan Leafin tarkoituksena on aina ollut se, että edistynyt teknologia ja sähköisen ajamisen jännitys ovat kaikkien ulottuvilla. Leaf 2022 perustuu tälle ajattelutavalle tarjoten asiakkaille houkuttelevan ulkomuodon, saumattoman liitettävyyden ja taloudellisen voimalinjan, sanoo Nissanin AMIEO-alueen varapääjohtaja Arnaud Charpentier.

Nissan Leaf 2022

Leaf oli aikanaan eräs pioneeri sähköautoksi suunnitellulla rakenteellaan ja itse asiassa myös ensimmäisiä Suomeen tuotuja sähköautoja. Juuri tuollainen auto Moottorilla on tällä hetkellä lähes kymmenen vuoden iässä käytetyn käyttötestissä ja nuo raportit ovat mielenkiintoista luettavaa. Nyt julkaistu vuosimallin 2022 auto on toki monelta osin eri tuote.

Nissan Leaf 2022

Täyssähköinen Leaf 2022 saapuu Eurooppaan virkistyneellä ilmeellä, josta ensimmäisenä erottuu keulan suuri musta pinta ja samalla mallia tuodaan lähemmäksi Nissanin uutta brändi-identiteettiä. Uusia ovat myös 16- ja 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja kaksi sinistä sävyä. Nämä ovat nimeltään Universal Blue ja Magnetic Blue.

Leafin päivitetty 2022 vuoden malli tarjoaa kuljettajalle sellaisia järjestelmiä, kuten ProPilotin sekä NissanConnect-järjestelmän. Näistä ensimmäinen tarjoaa aktiivisen vakionopeudensäätimen, joka osaa itse pysäyttää auton ja lähteä jälleen liikkeelle. Jälkimmäiseen liittyy muun muassa Android Auto- ja Apple CarPlay -älypuhelinpeilaus sekä sovelluksen kautta mahdollinen ilmastoinnin etäkäyttö.

Leaf 2022 tarjoaa ostajalle on kaksi akkuvaihtoehtoa, joista suuremmalla (Leaf e+) on mahdollista saavuttaa 385 kilometrin toimintamatka WLTP-mittaustavan mukaisesti ajettaessa. Pienemmällä akkukoolla vastaava lukema on 270 kilometriä. Valmistaja itse haluaa toki muistuttaa tässä yhteydessä heidän yli 10 vuoden kokemuksesta tämän sähköauton osalta.

Leaf 2022 saapuu Eurooppaan huhtikuussa 2022 ja aloittaa näin Nissanin uusien sähköistettyjen mallien lanseerauksen kesän ja syksyn aikana. Tätä onkin mielenkiintoista seurata, sillä lisää on luvassa runsaalla kädellä.

– Sähköautojen suosion kasvaessa Nissan jatkaa lukua sähköisen liikkuvuuden tarinassaan. Leafilla on ollut hyvin keskeinen rooli Nissanin visiossa tulevaisuuden liikkumisesta, ja hyödynnämme sähköautojen asiantuntemustamme lanseerataksemme 23 uutta sähköistettyä mallia – mukaan lukien 15 täyssähköautoa – tilikauteen 2030 mennessä, kertoo Charpentier.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat