Porsche 718 sähköistyy Boxster Cayman sähköauto urheiluauto

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 22.3.2022

Porsche vahvistaa: 718 Boxster ja Cayman täyssähköön 2025

Keskimoottoriset Porsche 718 Boxster ja Porsche 718 Cayman siirtyvät seuraavassa mallipolvessa sähköisiksi. Samalla se antaa 911:lle enemmän tilaa mallistossa.

Spekulaatioiden jälkeen Porsche on vahvistanut, että keskimoottoriset 718 Boxster ja 718 Cayman siirtyvät 2025 vain ja ainoastaan täyssähköisiksi malleiksi.

– Kiihdytämme sähköistä rintamaamme uudella mallilla. Vuosikymmenen puolivälissä haluamme tarjota 718-urheiluautojamme yksinoikeudella täyssähköisessä muodossa, kommentoi Porschen toimitusjohtaja Oliver Blume.

Täyssähköiseksi siirtyminen edellyttää uuden pohjarakenteen kehittämistä kaksiovisia urheiluautomalleja varten ja ulkonäköideoita voidaan ammentaa viime vuonna esitellystä Mission R -konseptista. Aiemman suunnitelman mukaan seuraavan sukupolven 718:n piti perustua Porschen omaan keskimoottoriperusrakenteeseen MMB, joka on käytössä myös takamoottorisessa 992-polven Porsche 911:ssä.

Porsche Mission R

Porsche Mission R -sähkökilpurikonsepti esillä Münchenin autonäyttelyssä 2021.

Porschen sähköistämispäätöksen takana lienevät kiristyvät päästömääräykset. Niiden lisäksi suorituskykyisten sähköautojen markkina on kasvussa, kun taas polttomoottoriurheiluautojen markkina on yleisesti laskussa. 718:n siirtyminen täyssähköön jättää mallistoon myös tilaa 911:n säilyä polttomoottorimallina. Ikoninen malli saanee seuraavaksi hybridiapua, joskin Oliver Blume kommentoi viime viikolla lehdistölle, että kyseessä ei tule olemaan lataushybridi.

Kehitys saattaa vaikuttaa myös 718 GT4 RS:n kaltaisten erikoismallien arvonnousuun.

Lähteet: Porsche, Evo, Car and Driver Kuvat: Porsche, Moottorin arkisto/Mikko Autio

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat