Renault Clio

Ajoneuvot Uutinen 29.1.2019

Renault Clio vaihtaa sukupolvea: tältä uutuus näyttää

Myyntisuosikin sukupolvenvaihdos tuo sisätiloihin paljon uutta: suuri näyttö ja sähköinen käsijarru hallitsevat kalleimpia malleja.

Renaultin suosittu pikkuauto Clio siirtyy pian viidenteen sukupolveensa. Nyt uutuudesta saadaan ensimmäiset kuvat ulkoa ja sisältä.

Ulkoasu säilyttää edeltäjänsä mittasuhteet ja perusilmeen. Valmistajan mukaan uutuus on 30 millimetriä matalampi ja 14 milliä leveämpi, mutta esimerkiksi akselivälistä ei kerrota mitään – toisin sanoen uusien kuorien alta löytynee perusteellisesti remontoitu versio edeltäjän perusrakenteesta.

Renault Clio

Pinnat ovat aiempaa silotellummat ja raikkaammat. Clio omaksuu merkin suuremmista malleista tutut ajovalot, jotka ovat perusmallista alken led-toimiset.

Sisällä täysremontti

Sisätiloissa muutokset ovat suurempia. Renault Clio omaksuu merkin suuremmista malleista tutun pystysuuntaisen kosketusnäytön – tosin tämä, kuten valtaosa muistakin nyt saaduista tiedoista, saattavat koskea vain malliston kalliimpaa päätä edustavia varustetasoja.

Renaultin mukaan uutuuden laatuvaikutelmaan ja ergonomiaan on panostettu. Valmistajan mukaan sisätiloihin on saatu myös avaruudentuntua muotoilemalla kojelautaa kompaktimmaksi.

Renault Clio

Personointia ja tilantuntua

Vaihteensiirrintä on nostettu ylöspäin, ja manuaalivaihteiston keppi on nyt lyhyempi. Renaultin mukaan vaihteensiirtimen ympäristöä voi myös personoida, ja sen voi varustaa tunnelmavalaistuksella. Valmistaja kertoo panostaneensa personoitavuuteen muutenkin, ja esimerkiksi keskikonsolin, kojelaudan ja ovieverhoilujen ilmettä voi muokata. Tunnelmavalaistuksen kerrotaan kattavan kahdeksan värisävyä.

Kuvista paljastuu myös Clion siirtyminen sähköiseen käsijarruun – ainakin kalleimmissa malleissa.

Uusi Renault Clio esitellään yleisölle Geneven autonäyttelyssä 5. maaliskuuta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat