Ajoneuvot Uutinen 10.1.2016

Teslan uusin ohjelmistoversio tuo mukanaan etäpysäköinnin

Summon-kaukopysäköinnin lisäksi myös autopilotti päivittyy.

Tesla julkaisi eilen uuden ohjelmiston Model S ja Model X -malleihinsa. Versionumerolla 7.1 kulkeva päivitys mukanaan muutamia parannuksia.

Merkittävin muutos on uutuutena saapuva Autopark-pysäköintiavustimen Summon-ominaisuus, eli etäpysäköinti, jolla auton voi ryömittää parkkiin ja parkista kauko-ohjaimen avulla. Kuljettajan täytyy seistä autosta korkeintaan kolmen metrin päässä toimintoa varten. Ominaisuuden avulla autoa voi ajeluttaa maksimissaan 10 metriä tai kunnes parkkitutkat havaitsevat esteen. Mikäli autotallin ovi on Homelink-yhteensopiva, osaa auto avata sen osana pysäköintiä. Tesla suosittelee Summon-toimintoa käytettäväksi vain pihapysäköinnissä.

Ohjelmistoversio myös muuttaa Autopilot-toimintoa. Liittymien ja haalistuneiden keskiviivojen havainnointi on yhtiön mukaan parantunut. Samalla asetettavan ylinopeuden määrää on rajoitettu keskikaiteettomilla tieosuuksilla. Myös aktiivista vakionopeudensäädintä on hiottu, joten sen pitäisi reagoida aiempaa paremmin naapurikaistojen liikenteeseen.

Tämän lisäksi ohjelmistopäivitys tuo kasan pienempiä uudistuksia ajoneuvon lukkojen toiminnasta aina paranneltuun tuulilasinpyyhinten automatiikkaan.

Lähde: Tesla

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Tesla

Kaikki koeajot

Uusimmat