Ajoneuvot Uutinen 16.6.2022

Toyotan suloinen Compact Cruiser EV -retrokonsepti on viimeisintä Milanon muotia

Nizzassa suunniteltu, Tokiossa alun perin esitelty ja nyt Milanossa palkittu Compact Cruiser seisoo jo pyörillään. Tämä konsepti retroilee oikein urakalla.

Compact Cruiser EV -konsepti itse asiassa näyttäytyi Moottorin verkossa jo viime joulukuussa, mutta kuten kaikki muutkin 14 samaan aikaan (ja samassa kuvassa) eteemme läväytettyä sähköistä konseptiautoa, myös se jäi lahjakkaasti muiden varjoon. Compact Cruiser on kuitenkin ehkä jopa mielenkiintoisin konsepti koko joukosta, joten oli onni, että se sai oman spin-offinsa, ja toivon mukaan tarina jatkuu tästäkin eteenpäin.

Compact Cruiser -konseptiauto on ihan oikeasti olemassa, kyse ei siis ole pelkästä havainnekuvien ihmeestä. Tämä nostaa sen todennäköisyyttä, että moinen mönkijä saatettaisiin nähdä joskus oikeasti tuotannossa.

Compact Cruiser on Ranskan Nizzassa majailevan Toyota Europe Design development centren luomus. Pienikokoinen, neliovinen sähkömaasturi on valmistajan mukaan suunnattu nuorille kaupunkilaisille, jotka tykkäävät poistua kaupungista seikkailuja varten (jotenkin niin se oli).

Compact Cruiserin ulkonäkö, kuten myöskään nimi, eivät ole sattuman sanelemia. Ne ammentavat suoraan Toyotan 70-vuotiselta taipaleelta maailman luotetuimpien maastoautojen valmistajana. Retroilun takaa paljastuu elementtejä Land Cruisereista ensimmäistä sukupolvea myöten sekä edelleen FJ Cruiserista, Toyotan vuodesta 2006 valmistamasta rohkeasta retromaasturista.

Compact Cruiser voitti, voisiko sanoa heti tuoreeltaan, muotoilupalkinnon ADI Milan Design Museumissa Milanon designviikolla. Car Design Award for Concept Vehicles on se nimenomainen palkinto, jonka Toyota tällä konseptillaan voitti. Vuodesta 1984 jaettu Car Design Award on myönnetään kolmessa eri kategoriassa. Palkinnon isä on Auto&Design -lehden pitkäaikainen päätoimittaja Fulvio Cinti. Palkinnon myöntämisestä päättää 11-henkinen kansainvälinen raati.

Lähde ja kuvat: Toyota Teksti: Benjamin Helander

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat