uusi Land Rover Defender

Ajoneuvot Uutinen 5.7.2019

Uudesta Land Rover Defenderistä kolme pituutta, enimmillään kahdeksan paikkaa

Uusi Land Rover Defender esitellään virallisesti syyskuussa, mutta siihen asti autosta kuullaan tipoittain enemmän.

Automotive Newsin jututtamien lähteiden mukaan odotettu uusi Land Rover Defender tulee myyntiin kolmena eri koripituutena. Pisimpään niistä mahtuu tietojen mukaan jopa kahdeksan henkilöä.

uusi Land Rover Defender

67 vuoden aikana Land Rover valmisti yli kaksi miljoonaa Defenderiä. Vuonna 2016 päättyneen tuotannon jälkeen uutta Defenderiä on odotettu kuumeisesti. Sittemmin uutta autoa on kiusoiteltu niin Lego-rakennussarjan vuodolla, infotainment-kuvalla kuin virallisilla salakuvilla. Tuolloin uudesta Defenderistä kerrottiin, että auto valmistetaan Slovakiassa Discoveryn kanssa samalla tehtaalla. D7u-pohjalevylle rakennettava auto siirtää Defenderinkin täysalumiinisen itsekantavan korin aikakauteen.

uusi Land Rover Defender

Moottoripuolella luvassa on odotettu joukko JLR:n Ingenium-moottoriperheen voimanlähteitä kevythybridillä ja ilman. Erillinen ladattava pistokehybridimalli saapuu myöhemmin.

Uusi Land Rover Defender tulee tarjolle kolmena versiona. Kolmiovinen Defender 90 käsittää viisi- ja kuusipaikkaiset versiot ja malli venyy nyt 4 323 mm pituiseksi. Viisiovinen Defender 110 venyy puolestaan 4 758 millimetriin ja tulee tarjolle viisi-, kuusi-, ja seitsemänpaikkaisena. Malliston kookkain on Defender 130, joka on viisiovinen ja kahdeksanpaikkainen maastoauto, jonka pituus on 5 100 mm.

uusi Land Rover Defender

Yhtiötä lähellä oleva lähde kertoi uuden Defenderin saavan myös neljä merkittävää varusteversiota riippuen auton pääasiallisesta käyttötarkoituksesta. Country on tarkoitettu harrastekäyttöön viikonloppuisin ja Adventure panostaa auton roadtrip-ominaisuuksiin. Urban on suunniteltu kaupunkiolosuhteisiin ja sen oletetaan olevan erityisen suosittu versio lyhyimmän 90-mallin yhteydessä. Tarjolla on myös Explorer-varustelu, joka korostaa Defenderin kykyä mennä mihin vain.

uusi Land Rover Defender

Uusi Land Rover Defender esitellään Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun alkupuolella. Ensimmäistä kertaa autoa myydään Euroopan lisäksi Yhdysvaltoihin ja Kiinaan, joissa ei ole aiemmin ollut virallista jälleenmyyntiä. Pisin versio Defender 130 liittynee mallikatraaseen noin vuotta myöhemmin perusmalleihin nähden.

Lähde: Automotive News Kuvat: Land Rover

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Land Rover

Kaikki koeajot

Uusimmat