uusi Land Rover Defender

Ajoneuvot Uutinen 1.5.2019

Virallisissa salakuvissa uusi Land Rover Defender – valmistetaan Slovakiassa

Odotettu uusi Land Rover Defender näyttäytyy virallisissa salakuvissa, samalla kun autosta tihkuu tietoja.

Land Rover julisti 30. huhtikuuta maailman Land Rover päiväksi, sillä kyseisellä päivämäärällä esiteltiin alkuperäinen Defender vuoden 1948 Amsterdamin autonäyttelyssä. Uusi Land Rover Defender nähdään kuitenkin loppuvuodesta ja nyt brittivalmistaja on kertonut autosta ensimmäisiä faktoja virallisten salakuvien kera.

uusi Land Rover Defender

Myös uusi Defender tullaan näkemään pitkän ja lyhyen akselivälin versioina.

Uuden Defenderin prototyypeillä on nyt suoritettu 1,2 miljoonaa kilometriä testejä. Asvalttitestausta on suoritettu Nürburgringin lähistöllä Saksassa, minkä lisäksi maasto-ominaisuuksia on kokeiltu Britanniassa Eastnorin mudissa, Moabin kivireiteillä Yhdysvaltain Utahissa ja Dubain hiekkadyyneillä. Erilaisia testejä on tehty yli 45 000 kappaletta aina napapiirin –40°C:stä aavikoiden +50°C:hen, korkeanpaikanleirejä unohtamatta. Valmistajan mukaan luvassa on täysin uudenlaista mukavuutta ja ajettavuutta Defender-perheessä.

uusi Land Rover Defender

Britannian Gaydonissa suunniteltu ja kehitetty Land Rover Defender on kuitenkin samalla eräs osoitus Brexitin vaikutuksista, sillä ikonin paluuseen lähdetään Slovakian Nitrassa sijaitsevalta Jaguar Land Roverin tehtaalta. Tehtaalla valmistetaan entuudestaan Land Rover Discoveryä.

uusi Land Rover Defender

Salakuvista voidaan päätellä, että myös uuden polven Land Rover Defenderistä nähdään lyhyen ja pitkän akselivälin versiot. Moabin testauksen yhteydessä nähtiin myös melko hyvä kurkistus uuden Defenderin taka-akselistosta.

– Olemme tietoisia siitä, että Defenderin jatkaminen ei ole helppo julkistus. Jokaisen automallin julkistus on vaikeaa. Mutta ikonin manttelinperijää odottaa poikkeuksellisen korkea rima, kommentoi JLR:n toimitusjohtaja Ralf Speth Automobilwochelle.

uusi Land Rover Defender

Ikoniksi muodostuneen Land Rover Defenderin tuotanto päättyi alkuvuonna 2016 peräti 67 vuoden jälkeen. Uusi malli ei tyydy kuitenkaan pelkästään päivittämään vanhan mallin uusien lakien ja määräysten mukaiseksi, vaan JLR:ltä on kerrottu, että tavoitteena on ollut tuoda koko automalli tähän hetkeen.

Lähteet: Land Rover, Automotive News/Automobilwoche, Instagram: @jonnylieberman

Lue myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Land Rover

Kaikki koeajot

Uusimmat